Nezávislý event SUSTAINABLE FASHION DAY

Nezávislý event SUSTAINABLE FASHION DAY

Ve všech módních souvislostech seznámí Sustainable Fashion Day veřejnost prostřednictvím přednášek a diskuzí s byznysem v módním průmyslu a připomene myšlenky zodpovědného přístupu k lidské práci a životnímu prostředí.

Nejen velké množství módních výrobků, ale také ohromné množství odpadu zaměstnává desítky milionů lidí v nelidských pracovních a životních podmínkách za minimální mzdu a zároveň dochází k devastaci životního prostředí, což je jedním z největších problémů současného světa. Intenzivní používání chemikálií i velké množství generovaného odpadu staví módu hned za ropný průmysl. 

Proč pořádáme Sustainable Fashion Day?

Móda generuje ročně tři triliony amerických dolarů

V módním průmyslu pracuje čtyřicet miliónů lidí

Móda je druhý nejšpinavější průmysl na světě

 

Sustainable Fashion Day - projekt o fungování módního byznysu se zaměřením na udržitelnost a ekologické hodnoty, nabídne dopolední program věnovaný především profesionálům a studentům a odpoledne zaměřené na problematiku z pohledu zákazníka, spotřebitele. V úvodu proběhne panelová diskuze o konvenční a udržitelné módě, kosmetice a doplňcích, další panelová diskuze bude věnována tržnímu prostředí. Tato jedinečná módní událost MBPFW, jehož součástí bude také nezávislý event, proběhne v pátek 4. září od 9. 30 hod., České Centrum, Rytířská 31, Praha.

Leila Abbasová z vlastní zkušenosti poodhalí zákulisí aktivit s oblečením určeným pro charitativní účely v Africe. Knihovna materiálů Materio představí to nejnovější z ekologicky šetrných textilií a stylistka Kamila Vodochodská vysvětlí, jak si sestavit udržitelný šatník. Závěr dne bude patřit promítání unikátního dokumentu True Cost – jaká je opravdová cena našeho oblečení.

Partnery eventu jsou Česká centra, Fakulta Podnikohospodářská Vysoké školy ekonomické v Praze, Fashion Revolution, Mercedes-Benz Prague Fashion Week a Moyomi.

Více informací lze najít na www.sustainablefashionday.cz

 

 

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram