Nezbytné kosmetické a fitness návyky rozvíjejte co nejdříve

Nezbytné kosmetické a fitness návyky rozvíjejte co nejdříve

Jsou určité návyky, na které je dobré si přivyknout co nejdříve. Tedy rozhodně v případě, že chcete žít spokojený zdravý život.

Když jste mladí, přivyknete si snáze a později se těžko budete odnaučovat zlozvyky, které jste si v mládí zakořenili.

Proto vám přinášíme přehled návyků, které stojí za to zařadit do vašeho běžného života co nejdříve!
Co sem patří? Dostatek tekutin, pravidelná zdravá strava a řádné odličování!

1) Jezte zdravě a pravidelně
Ano, už jste to určitě slyšeli i četli nespočetněkrát. Pravdou je, že na první pohled je jednodušší jíst ve fast foodech, místo připravování si jídel do krabiček s sebou. Ale všechno je o zvyku. Dokážete si představit, jak bude váš organismus čistší, zbavíte-li ho všech hranolek, chipsů a mléčných čokolád? Pro začátek stačí vstát o deset minut dříve a rozhodně se nasnídat! Svačinu i oběd si i dnes v klidu můžete koupit zdravou, jen pozor, aby vás nezlákalo to nezdravé. A nezapomeňte - jíst bychom měli správně alespoň pětkrát denně a rozhodně pravidelně.

2) Zařaďte cvičení mezi vaše samozřejmé aktivity
Rozhodnout se cvičit alespoň třikrát denně je určitě hezké. Ale nejlépe uděláte, navyknete-li si na každodenní pohyb. Ať už budete jeden den chodit plavat, druhý běhat nebo se hodinku projedete na kole. Základem je se rozhodnout a nehledat výmluvy. Všichni jsme dnes zaneprázdnění, ale pro své zdraví bychom si alespoň třicet minut denně měli najít. A ať už cvičíte jakkoliv, jakmile vás to začne nudit, změňte trasu, rychlost, hudbu - cokoli! Prostě zůstávejte motivovaní!

3) Buďte aktivní
Skoncujte s pasivní zábavou. Nechte převažovat tu aktivní. Bavit se můžete s přáteli při jízdě na kole nebo při venčení psa - na tom nezáleží. Protože jak se říká: "Pokud máte čas dívat se na televizi, máte čas na cvičení!"

4) Nezapomeňte na hydrataci
Voda. Voda. Voda. To ona si zaslouží pochvalu za vypnutou a pevnou pleť, čistší póry i za úbytek váhy. Pomáhá tělu bojovat i se stresem. Při cvičení se rozhodně nedoporučuje pít slazené nebo jinak ochucované nápoje a dostatek vody vám nevynahradí ani drahé krémy. A že už vám nechutná? Kápněte si do ní trochu citrónu, přijmete tak ještě mnohem více vitamínů.

5) Odličovat, prosím
Dostatek vody a řádné odličování jsou prvními stupínky k dokonalé pleti. Make-up sám o sobě nedává možnost pleti dostatečně dýchat, proto ji to dopřejme alespoň přes noc, když ji zbavíme všech zbytků líčidel.

Jaké z těchto návyků již bravurně ovládáte? A na jaký se chystáte?

Zdroje: thesun.co.uk; alextimes.com; medtrip.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram