Noni – zázračné plody života

Noni – zázračné plody života

Noni, ovoce rostoucí pouze na Tahiti a okolních ostrovech Francouzské Polynésie je od pradávna považováno za „Dar nebes“ neboť dokáže vyléčit celou řadu nemocí.

Již v knize knih, v bibli, je zmíňka o stromu života, který rodí ovoce 12 krát do roka. A právě tím stromem je noni. Proč bylo ale toto ovoce pro většinu z nás dosud neznámé?

Plody noni se nedají po utržení skladovat déle než tři dny a samo o sobě je velice nechutné. Již před více jak 2000 lety jej ale využívali tehdejší léčitelé k léčbě celé řady nemocí. Stromu říkali „Strom zabíjející bolest“, „Strom života“ a s úctou pak „Dar nebes“. Nedokázali vysvětlit proč léčí, zbavuje bolestí, pomáhá přežít hladovění a omlazuje tělo.

V devadesátých letech se konečně podařilo namíchat nápoj z noni tak, aby byl chutný a mohl se podávat široké veřejnosti. Podívejme se tedy, jaké benefity nám toto ovoce přináší.

Vyrovnává hladinu cholesterolu
Nedávné lékařské studie potvrdily, že Noni brání vstřebávání cholesterolu LDL, stejně tak upravuje krevní tlak. Podle provedených expertů se při pití jedné sklenice noni juicu denně projeví jeho pozitivní efekt již po třiceti dnech.

Přírodní analgetikum
Pokud trpíte bolestmi hlavy a migrénami, noni je zde, aby vás zachránilo. Studie prokázaly, že noni snižuje bolest srovnatelně s chemickými léky na bázy tramalu a jemu podobným. Je tedy skvělým přírodním prostředkem bez vedlejších účinků na artritické bolesti, bolesti svalů a migrény. Současně má i protizánětlivé účinky.

Naboostuje imunitní systém
Noni aktivuje organismy zodpovědné za náš imunitní systém a tím zvyšuje tělesnou energii. Obsahuje také antibakteriální látky, které bojují s infekčními bakteriemi, včetně streptokoků, pneumokoků a stafilokoků.

Zlepšuje myšlení
Noni působí i na náš mozek, udržuje ho zdravý a to správným prokrvováním a zachováním správné okysličenosti. S noni si vzpomenete, i co jste měli před týdnem k obědu.

Ovoce štěstí
Noni stimuluje dva velmi důležité hormony – serotonin ovlivňující naši náladu, emoce a spánek, a melatonin, který reguluje denní rytmus a teplotu těla. Noni vám pomůže nejen v boji proti nespavosti, ale budete mít i mnohem lepší náladu.

Bojuje s rakovinou
Noni stimuluje také produkci oxidu dusnatého, který je velmi užitečnou látkou. Snižuje růst nádoru a pomáhá tělu bojovat proti rakovinotvorným buňkám.

Za zmíňku stojí také jeho zmírňující účinky na symptomy alergií, kožních nemocí a problémů se štítnou žlázou. Při pravidelném užívání zlepšuje dýchání, zažívání, jaterní problémy, sexualitu a celkový zdravotní stav. Ale ve skutečnosti má tahitská noni přes 100 možností využití.

Zdroj: swide.com, noni-tahiti.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram