Nosíte leggins, jeggins nebo treggins? A poznáte vůbec rozdíl?

Nosíte leggins, jeggins nebo treggins? A poznáte vůbec rozdíl?

Legíny zaplavily svět asi před 10 lety. Jeggins přišly poměrně nedávno a přesto už je střídají treggins. Poznáte mezi nimi rozdíl?

V obchodech vás již dávno nezaplavují jen nejrůznější střihy džínů, ale kromě nich jsou především na spoustě stojanů rozvěšené kalhoty tenké - někdy více a někdy méně, někdy mají kapsy, jindy ne a někdy dokonce připomínají kalhoty, jen chybí zapínání. Jak se které jmenují? A komu sluší nejvíce?

Legíny
Ty, které začaly dobývat Česko asi už před 10 lety a stále je ženy odmítají vyměnit zpět za kalhoty. Je to pochopitelné, nabízejí obrovské pohodlí, sednou každé postavě a obchody je prodávají po kvantech v nejrůznějších barvách i vzorech. 
Legíny jsou tenké kalhoty, nejčastěji vyráběné z lycry, nylonu, bavlny nebo polyestru. Přesně obepínají postavu a bohužel se nehodí ke krátkým topům. Pokud je chcete využívat i na denní nošení (ne jenom do fitka), oblékněte je pod dlouhý svetr nebo šaty. 

Jeggins
Českému přepisu názvu bychom se tady už rádi vyhnuli. Jeggins jsou vyráběné s jasným úmyslem - mají vypadat jako (nejčastěji) džínové slimky. Často džínovinu přímo imitují, mají nakreslené i kapsy nebo zipy. Jinak je jejich materiál i nošení obdobné s legínami. Oblékejte je s huňatými svetry, oversized košilemi a teniskami. Vytvoříte tak super uvolněný outfit. 

Treggins
Jsou nejnovější verzí "legínové" mánie. A v poslední době i nejprodávanější, díky bohu. Od svých předchůdců se liší pevnějším a tlustším materiálem, který také tím pádem tolik neodhaluje a neprosvítá. Často mají ozdobné švy nebo zipy. Hodí se jak ke svetrům, tak i ke klasickým topům a košilím. Jsou stále dostatečně pohodlné a variabilní pro tvorbu nejrůznějších looků. Jednoduše slouží i vypadají jako kalhoty.  

Pokud máte opravdu hubenou postavu, pak si můžete dovolit všechny tři typy. Na každodenní nošení ale přesto radíme volit treggins, které jsou skvělou alternativou pro kalhoty a navíc je seženete v super odstínech. 
 

Zdroj: debenhams.com
pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram