Nová kolekce hedvábných šátků Silky Gang provází pohádky O Malence a O Zlaté rybce

Nová kolekce hedvábných šátků Silky Gang provází pohádky O Malence a O Zlaté rybce

Hedvábné šátky české značky Silky Gang již delší dobu odráží několik pohádkových motivů. Mezi nimi i dva nové, zcela elegantní a jemné motivy, které podtrhnou duši žen i mužů.  

Značka tyto šátky nazývá Příběhy denního snění, a naprosto právoplatně. Spojení českých ilustrací s kvalitními hedvábnými šátky potěší ženy i muže.

Pohádkové motivy Otesánka, Smolíčka, Sedmera krkavců nebo Dvanácti měsíčků ožívají v podání talentovaných českých ilustrátorů na luxusních hedvábných šátcích značky Silky Gang. Limitované sběratelské série šátků jsou malým uměleckým dílem. Majitelka Martina Karafiátová vkládá do své značky Silky Gang lásku k umění a příběhům s dobrým koncem, nakonec je to právě navrhování interiérů a práce s designem, které jsou její hlavní profesí. Pro spolupráci si vybírá nadějné české ilustrátory, mezi nimi Viktora Svobodu, Kateřinu a Zuzanu Čupovy, Elišku Chytkovou, Veroniku Zacharovou a další, se kterými pracují na kolekci šátků, jež sluší každé pleti. Vyrábějí se v rodinné továrně na severu Anglie, která má více než třicetileté zkušenosti s tiskem na hedvábí. Stejný materiál používá například proslulá francouzská značka Hermés.

Šátky zakoupíte ve třech velikostech a vybírat můžete ze 100% hedvábného twillu nebo bavlněného voálu. Různé velikosti šátků umožní různé druhy vázání a nošení. A jaké jsou dva nejnovější motivy šátků?

O Malence

Za motivem šátku stojí ilustrátorka a také animátorka Alžběta Göbelová, která se nechala inspirovat pohádkovým příběhem od Hanse Christiana Andersena o malé dívce, která žije v poupatech květů. Představte si malou dívenku, která je svým duchem dobrodruh, miluje nové výzvy a těší se, co nového se skrývá za obzorem. Zároveň vyzařuje něžnou stránkou a svůj šátek nosí uvázaný ležérně a kombinuje jej s džínovou bundou a kalhotami. Na motivu šátku najdete malé jezírko, které obklopuje z části fantaskní květena.

Malenka vykukuje z květů, honí motýly nebo se houpe na stoncích. Něžná jarní barevnost a spousty drobných detailů podtrhují celkový koncept ilustrace. Autorka si záměrně vybrala tu část povídky, kdy Malenka ještě netuší, kolik dobrodružství ji čeká, než potká krále květinových elfů a příběh bude mít šťastný konec. 

O zlaté rybce

Pohádka, kterou zná snad každý, je o zlaté rybce, která splní rybáři tři přání. Kdo by si alespoň na chvilku nepřál takovou rybku potkat. Ilustrátorka a také animátorka Gabriela Plačková rozdělila kompozici na šátku na poloviny.

Na jedné straně pluje rybář v záplavě ryb, na straně druhé jeho žena zase v záplavě drahokamů. Uprostřed toho je zlatá ryba, tedy vlastně ryby dvě. Protože jedna její polovina se snaží vyhovět rybáři a ta druhá rybářce. Sytá letní barevnost v oranžových, tyrkysových a růžových odstínech bude slušet zvláště opálené pleti. Zajímavostí této ilustrace je, že ani jedna rybka a ani jeden drahokam nejsou stejné. Celý motiv se vyznačuje detailní prokresleností.

Hrdinkou fotografické kampaně O zlaté rybce je žena - možná rybka sama chycena v síti, a nebo možná rybářova žena, která se nemůže nabažit perel, co získala díky splněnému přání? Tento šátek díky své ilustraci krásně ladí s béžovými odstíny, ale i čistě bílou nebo kontrastní červenou.

foto: Lucie Vysloužilová / silkygang.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram