Nová kolekce La Femme MiMi nese název „Vrstvy“

Nová kolekce La Femme MiMi nese název „Vrstvy“

Prezentace oděvní kolekce formou koktejlu a setkání přátel a zákaznic této značky se nesla v příjemně uvolněné atmosféře, lidé si mohli oděvy na modelkách doslova osahat. Návrhářku jsme také vyzpovídali.

Ve čtvrtek 9. října jsme navštívili představení nové kolekce návrhářky Mimi Lan, které proběhlo v rámci Designbloku v prostorách Kávovárny. 
Akci zahájila krátká módní přehlídka, kterou i bez mikrofonu statečně odmoderovala sympatická Míša Maurerová.

Mezi modelkami byla i krásná 1. Vicemiss Vietnam 2014 a současně Miss MoneyPolo. Poté už modelky splynuly s davem návštěvníků, kteří si modely se zájmem zblízka prohlíželi i osahali.

Atmosféru večera dokonale dotvořili velkoformátové fotografie nové kolekce La Femme MiMi od Petra Kurečky, vietnamské občerstvení a DJ nebo i možnost nechat se učesat kadeřníkem Pavlem Kroupou.

V průběhu večera také proběhlo slosování o MoneyPolo Visa Card se 100 eury, jeden z návštěvníků si tedy odnesl i velmi příjemnou výhru.

Celá kolekce je inspirována „vrstvami“. Návrhářka Mimi Lan k tomu dodává:

„Kolik vrstev má život… Kolik vrstev má každý z nás? Tisíce a tisíce… A právě tyto úvahy mne inspirovaly při tvorbě mé nové kolekce. Chci, abyste se v ní nejenom cítily dobře, ale aby na Vás dýchla rozmanitost, krása a vrstevnatost života a přírody kolem nás. Proto je kolekce tvořena z rozmanitých materiálů (bavlna se sametem či organza s kašmírem), proto je zde mnoho nečekaných střihů a spojení, proto je zde mnoho „vrstev“ (dvojitý košilový límec, dvojité kapsy, trojité spodničky…). To hlavní ale je, jak doufám, že se v celé kolekci budete cítit příjemně, elegantně a úžasně žensky.“ 

S Mimi jsem si po přehlídce povídala, mimo jiné i o tom, jakým způsobem vymýšlí své netradiční prezentace kolekcí.
Mimi Lan má jednoduché vysvětlení - klasická forma přehlídky jí připadá z pohledu diváka nudná a z pohledu návrhářky velmi stresující.
Navíc ráda přehlídky pořádá v místech, ke kterým má nějaký osobní vztah, což dle návrhářky pomůže autetičnosti celé přehlídky.

V našem povídání jsme zabrousily také k osobnějším otázkám. To, že MiMi pochází z Vietnamu, je všeobecně známé. Mne ale také velmi zaujalo, že Mimi pochází z umělecké rodiny, oba její rodiče jsou akademičtí malíři. Návrhářka má tedy umělecké vlohy a výtvarný cit v rodině.

Maminka studovala AVU v Praze, kde i žila, zatímco MiMi vychovával tatínek a babička. V patnácti letech potom Mimi přijela do Prahy navštívit maminku a už tu zůstala.

Jelikož zde v této době téměř nebylo k sehnání oblečení v její velikosti a vše jí bylo velké, Mimi si oblečení upravovala, poté šila, až se dostala k založení značky La Femme MiMi.

Příběh jak z filmu, nemyslíte?

Držíme Mimi Lan palce a doufáme, že i nadále bude přinášet do Čech autentické oděvy s asijským nádechem.

 

Zdroj: Foto: Andrea Pujmanová

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram