Nová spolupráce mezi Rihannou a Donnou Karan přináší více než umělecký směr

Nová spolupráce mezi Rihannou a Donnou Karan přináší více než umělecký směr

Rihanna je zpěvačka opravdu aktivní, nezajímá se totiž pouze o hudební svět, ale rovněž miluje módu a umělecký směr.

Donna Karan v zastoupení Parsonovi školy designu přichází s novou spoluprací, do které se s chutí zapojí i hvězda popové hudby Rihanna. Spolupráce má zahrnout haitské umělce a nadaci Donny Karan s názvem Urban Zen. Vliv Rihanny na módní svět je nesporný. Proto chce zpěvačka dále posilovat své vazby s tímto průmyslem a pomocí výše zmíněných organizací vytvořit novou módní kolekci.

Prodej vytvořených módních produktů pak pomůže podpořit nadaci Clara Lionel, která získala ocenění Grammy a byla založena v roce 2012, aby pomáhala chudým komunitám po celém světě v oblastech, kde je ztížená situace zejména v rámci zdravotní péče a vzdělávání.

Vybraní studenti designové školy budou mít letos v létě možnost spolupracovat s místními haitskými umělci v Training Center v Port-au-Prince. Donna Karan společně s Parsonovou školou a designérkou Paulou Coles založily centrum, jako kreativní místo pro setkávání, které nabízí odborné školení a materiály haitské umělecké komunitě.  

„Jsme nadšení, že naši studenti budou mít příležitost spolupracovat a rozvíjet kolekci s Rihannou pro nadaci Clara Lionel, která stejně jako Parsonova škola sdílí závazek vytvořit pozitivní společné změny,“ svěřila se Alison Mears, ředitelka laboratoře na Parsonově škole.

22. května v rámci benefiční akce Parsonovy školy v New Yorku vyznamená Rihanna tři studenty – vítěze programu Design Fellowship, kteří budou na začátku června poslání na Haiti v rámci šesti až osmi týdenního programu.

wwd.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram