Nové Resort kolekce pro rok 2015

Nové Resort kolekce pro rok 2015

Nové Resort kolekce dorazily na módní scénu. Jaké zavádějí trendy pro následující rok a u kterých značek hledat inspiraci?

Resort kolekce každoročně předvídají nové trendy, ukazují, co se bude nosit a od čeho se budou myšlenky návrhářů odvíjet pro další sezónní kolekce. Návrháři nás svými Resort kolekcemi rozmazlují v období, kdy se nekonají přehlídky ready-to-wear oblečení a Haute Couture módy, tedy přehlídek běžně nositelného oblečení a naopak kousků vysokého šití z dílen těch nejgeniálnějších módních návrhářů. Módní domy se ale nepředhání jen se svými hlavními kolekcemi, i oblast Resort módních řad nám má pro následující rok co nabídnout.

Bottega Veneta
Začneme s módním domem Bottega Veneta a jeho elegantní nabídkou. Trička a kalhoty nečekejte. Tomas Maier, kreativní ředitel značky, sáhl po světlých odstínech a jeho kolekce pomalu rozkvetla do vzorů se sytě rudou a černou v kontrastu s jemným podkladem. Elegance á la Bottega Veneta je podána ve sportovním duchu, proto nechybí jednoduché svetříky, formální límečky nebo kraťasy s naznačenými švy.

Oscar de la Renta
Oscar de la Renta se drží svých nádherných střihů a ještě hezčích sytých barev. U nové Resort kolekce sáhl po fuchsiově růžové a vděčné kombinaci zlaté a černé. Barevné kombinace ale byly jen malou předehrou před velkým entrée. Kolekce nabídla to nejlepší nakonec - osvědčené velkolepé róby s květinovým potiskem, z poloprůhledného černého materiálu nebo s mixem obojího. De la Renta potvrzuje, že se následující rok budou propagovat kombinace vzorů a nápadité kalhotové kostýmky s delším sakem.

Fendi
Geometrické vzory, nekonečná kapitola. Fendi si pod taktovkou Karla Lagerfelda vyhrálo s kontrastními barvami a vzory podává podle svého. Rozbíjí je, dekonstruuje, ničí jejich pravidelný tvar. Kožešina není u tohoto módního domu nic nového, na potisky slov ale už tolik zvyklí nejsme. Od barev k černo-bílým kombinacím, Fendi svou Resort kolekci pomalu a jistě odvedlo od extravagance k formálnosti.

Chanel
‚‚Další krok, nová realita," popsal svou novou kolekci Karl Lagerfeld. Futuristické prvky hájil snahou nepouštět se do inspirace šedesátými a sedmdesátými lety, protože těmi se (a to má Lagerfeld pravdu) inspirují téměř všichni. Nové outfity jsou velkým mixem všeho možného, kudrliny kolem celé hlavy už jen třešničkou na dortu tohoto módního chaosu. Lagerfeld si jako destinaci pro předvedení nové kolekce vybral Dubaj a ačkoli trochu čerpal i z tohoto místa, nepromítl do svých kousků více z arabské kultury, než bylo nutné. 

Burberry Prorsum
Christopher Bailey pokračuje se svou malou inovací klasického Burberry stylu. Pryč jsou kabáty v béžové barvě a s tradičním vzorem této značky. Bailey tentokrát zvolil vodní barvy, poloprůhlednou tmavě modrou, krajku a dvojbarevné kabáty. Krajka, jež si Christopher oblíbil už v předešlých kolekcích, je spojujícím prvkem mezi řadami minulými a tou současnou. Celý koncept Burberry oživilo ručně kreslenými nápisy názvů starých knih.

Sportmax
Čisté linie, jednoduché šik střihy. Značka Sportmax je věrná svému názvu. Sportovní elegance je trendem už několikátou sezónu po sobě a klienty módních domů evidentně stále baví. Sportmax své zákaznice těší formálním oblečením v uvolněném duchu a kombinace volného topu zasoukaného do velké sukně áčkového střihu je naprosto dokonalá. Svěžím trendem se zdají být i dvoubarevné modely ve fuchsiově růžovém a červeném provedení.

Just Cavalli
Roberto Cavalli se pro kolekce své značky Just Cavalli inspiruje v exotických krajinách, dalekých destinacích a odlišných kulturách. Jinak tomu není ani u Resort kolekce určené pro následující rok. Nově se ale Cavalli vrhá do sportovních prvků, sportovního materiálu v podobě neoprenu a nylonu a pohyb převádí i do obuvi. Nová Resort kolekce je energická a vzorovanou alternativou k urban stylu.

Christian Dior
Dior se poslední dobou drží hodně při zemi, ale není to vůbec na škodu. Díky absenci extravagance v nové Resort kolekci přitahují největší pozornost nepatrné malé detaily, které by se jinak ztratily. A to by byla velká škoda. Pod vrstvou jednobarevné, většinou černé nebo bílé látky, tak rozkvétají barevné květiny a vzor, jež má v celé kolekci u většiny modelů velmi podobný design. Módní dům do kolekce zařadil i takzvané scarf dress, tedy šaty, jejichž spodní část vypadá, jako by byla tvořena z jednoho nebo více kusů šátků. Dior tyto kousky už stačil zviditelnit, když jimi podaroval několik známých osobností, které je nosí a nám se tento staronový trend začíná znovu líbit.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram