Nový Apple MacBook - super tenké, výkonné a super drahé jablko

Nový Apple MacBook - super tenké, výkonné a super drahé jablko

Nový zástupce rodiny Apple MacBook je super tenký, výkonný, zároveň ale také super drahý. Vůbec poprvé ale přichází ve stylovém zlatém odstínu. To však není vše.

Výrazná změna aktuálního kurzu koruny vůči doalru měla v posledním týdnu neblahý dopad na ceny veškerých produktů společnosti Apple, která na tento jev zareagovala prakticky ihned a přistoupila k nekompromisnímu zdražení všech svých výrobků.

Mnozí si tak nákup jedné z nejvyspělejších technologií na trhu přinejmenším pořádně rozmyslí. I přes extrémně vysoké ceny si ale Apple zasluhuje velké uznání za kvalitu zpracování, výkon a prvotřídní design.

Přesně tyto atributy vystihují i revoluční Apple MacBook, který v roce 2015 přichází ve zcela novém kabátě. Nejnovější přírůstek do rodiny MacBooků nejen že výrazně zhubl, ale může se pochlubit i dokonalým 12 palcovým Retina displejem s rozlišením 2304 x 1440, který dokáže spotřebovat o 30 % méně energie než dosavadní displeje.  

Přestože je nový MacBook jen 13,1 mm silný a váží pouhých 0,9 kg, podařilo se ho výrobcům vybavit natolik výkonnou baterií, která nyní slibuje celodenní využití.

To však není vše. Apple přistoupil i k rozšíření klávesnice, která nyní zasahuje téměř do okrajů. Největší novinkou je ale rozšíření palety barev. Standardní šedou či stříbrnou nyní doplní i stylová zlatá barva, která už zdobí například i poslední řady Apple iPhone.

Také si vás nová designovka získala a nemůžete se ji dočkat, pak byste také měli vědět, že vás přijde na rovných 40 000 korun.

 

Zdroj: apple

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram