Nový obchod a kavárna Kateřiny Soukupové

Nový obchod a kavárna Kateřiny Soukupové

Své brány otevře veřejnosti království autorského textilu a tradičního českého řemesla, obchod KS Textile Art. Za vším stojí textilní výtvarnice Kateřina Soukupová, která se věnuje tvorbě originálních malosériových textilií z přírodních materiálů.

V novém obchodě najdete ručně tkané koberce (kelimy), vlněné deky a šály, originální piknikové deky, ubrusy, prostírání, povlečení a bavlněnou metráž. Všechny výrobky Kateřiny Soukupové vznikají v České republice poctivou ruční prací a tradičními tkalcovskými technikami. Každý z nich je také možné přizpůsobit představám a individuálním přáním zákazníků – od rozměrů a barevné škály až po vlastní iniciály.

@k.soukupova_textileart

Sortiment obchodu KS Textile Art doplňují pyžama, hedvábné šátky a dětské zavinovačky od Lucie Tučné, látková zvířátka Evy Kerhartové, háčkovaná zvířátka od Ivany Urbánkové, papírová přání a textilní drobnosti ilustrátorky Andrey Tachezy a autorský porcelán od Nela porcelán. Příjemnou atmosféru celého prostoru dotváří kavárna Zašívárna, která nabízí kávu z malých lokálních pražíren jako např. Candycane. Provozuje ji Stanislav Hampl, spolumajitel oblíbené vyšehradské kavárny Čekárna. Do budoucna zde Kateřina plánuje pořádat i nejrůznější akce: sousedská setkání, workshopy a přednášky zajímavých osobností z oboru a další.

“Dlouho jsem hledala místo, kde by mé věci mohly vznikat a lidé je tam zároveň viděli naživo a mohli si je osahat. Nová nuselská adresa je naprosto ideální. V prvním patře mám dílnu a zázemí pro půjčovnu textilií a dole je obchod. Prostor je poměrně velkorysý, a tak vedle obchodu vznikla i příjemná kavárna Zašívárna,” říká Kateřina Soukupová, která je vášnivou motorkářkou, vyznavačkou dlouhého spánku, amatérská baristka a profesionální textilní výtvarnice a také je vyhledávanou designérkou dekorací pro film a reklamu českých i zahraničních produkcí.. 

FB Událost

Nový obchod KS Textile Art najdete v ulici Táborská 34, Praha 4, otevřeno každý všední den od 10.00 do 18.00.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram