Nový šestidílný seriál plný hvězd Kafe a cigárko

Nový šestidílný seriál plný hvězd Kafe a cigárko

Na základě scénáře Petry Soukupové a vycházející z eponymního blogu Marie Doležalové vznikl nový seriál, který uvede internetová televize Stream.cz.  

Stejně jako ve svých deníkových zápiscích v něm populární herečka s nadhledem a upřímností sobě vlastní zasvětí diváky do nepsaných pravidel hereckého podsvětí a umožní jim nahlédnout do soukromí herců. Díky tomu si divák vytvoří obraz o životě dnešních herců, kteří se živí rolemi v nekonečných seriálech, přebíhají z kšeftu do kšeftu, točí tolik nenáviděné milostné scény, hubnou a zase přibírají kvůli rolím nebo se každý den vypořádávají s tím, že jsou neustále v hledáčku médií. Sama Doležalová očima elévky popisuje zákony hereckého podsvětí, typologii lidí, kteří se v něm pohybují a nepsaná pravidla, kterými se musí řídit. V hlavních rolích se kromě Marie objeví také Jan Cina, Hana Vágnerová, Milan Šteindler, Petr Vančura, Iva Pazderková a další.

 

Otevřená, srdečná a lehce naivní zpověď mladé herečky, která bere život s nadhledem a ironií dala zabrat hlavně produkčnímu týmu, který měl za úkol seriál natočit během čtrnácti dnů. „Je to produkční masakr. Chvíli trvalo, než jsme vůbec našli režiséra, který by do toho šel, protože je to fakt sebevražda točit takhle intenzivně. V seriálu je skoro padesát obsazených rolí, což je na šest dílů opravdu hodně,“ popisuje náročné natáčení Marie Doležalová.

Jedinečný seriál popisuje situace a příhody, které se autorce opravdu staly. „Scénář dal dohromady tým scénáristů. Je to na motivy mých článků, vychází to z nich, ale samozřejmě si tam scénáristi popustili uzdu fantazii,“ prozrazuje talentovaná Doležalová, která má nejradši scénu s hereckými kolegyněmi Hankou Vágnerovou a Ivou Pazderkovou.

„Iva hraje módní redaktorku, pak tam přijde Hanka a je neuvěřitelně suverénní a já ze sebe nemůžu nic vymáčknout. Během natáčení této scény jsme se tak smály, že nás musel štáb uklidňovat. Tohle mě opravdu baví. Méně už si užívám milostné scény, ale i ty k naší profesy patří, tak jsme je nemohli vynechat ani v seriálu, ale děláme si z nich spíše legraci,“ vypráví Marie, která se o tým herců i produkci s láskou stará. Nikdo neví, jak to dělá, ale i po večerním představení dorazí ráno na plac s vlastnoručně upečeným koláčem. „Já myslím, že tady to všichni dělají, protože chtějí, aby to vzniklo, a já se snažím ten tým podporovat,“ uzavírá herečka.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram