Máme jasno, proč už si nikdy nekupovat boty v CCC (HLASOVÁNÍ)

Máme jasno, proč už si nikdy nekupovat boty v CCC (HLASOVÁNÍ)

Zatímco většina lidí touží po tom, aby boty, které si koupí, vydržely alespoň dvě sezóny, některé nevydrží ani dva týdny. Mluvíme o případu obuvi z obchodů CCC i některých jiných řetězců. 

Lákají na nízké ceny, které ovšem nejsou zase tak nízké vzhledem ke kvalitě bot a poslední rok také na členský program. Polské řetězcové prodejny CCC ovšem dostávají pověsti, která Polsko a jejich produkty napříč odvětvími předchází. Jsou nekvalitní. Nevydrží ani jednu sezónu a v posledních několika kolekcích se rozmohl příšerný nešvar. A co víc? Bohužel to není případ jen CCC. 

Baleríny od značek Clara Barson, Jenny Fairy i jiných se pohybují okolo 400-600 Kč. Sandálky se od stejných značek daly v létě ve výprodeji sehnat i lehce nad dvě stovky. Boty na zimu se potom logicky šplhají klidně k tisícovce. A zatímco si prohlížíte švy, aby držely a materiál podrážky, na jednu věc v obchodě nemáte šanci přijít. Tou je skutečnost, jestli je podrážka na místě podpatku dutá či nikoli. Když se bavíme o podpatku, myslíme tím část podrážky pod patou, nejčastěji u plochých bot, se skutečným podpatkem nulovým. 

"Podrážka na patě je dutá. Výsledkem je, že po dvou či třech týdnech nošení praskne a boty jsou dále nepoužitelné."

Jelikož prodejny CCC nepatří zrovna k těm, kde bychom si kupovali boty, nepřišli jsme na jejich inovativní (pro vzrůst prodeje a podporu marketingu výbornou) taktiku hned na začátku, ale až s odstupem pár měsíců, kdy jsme si nějaké boty pořídili. Pokud tam boty kupujete a ještě se vám to nestalo, máte obrovské štěstí. (Upřímně ale pochybujeme, že někdo takový je mezi námi.) I s minimálním zatížením valná většina bot od žabek přes sandály, baleríny až k polobotkám začne po dni nebo dvou běžného provozu rýsovat na patě čtverečky. Tyto čtverce jsou jakousi kostrou podpatku a ve skutečnosti jediným vyplněným místem celé paty. Jejich vnitřek je dutý a po pár týdnech nošení se jednoduše stane to, že dutý vnitřek praskne. 

Kromě toho, že pokud špičkou boty nedopatřením zavadíte o chodník nebo asfalt, okamžitě se její povrch poškodí. Boty se při druhém dešti rozlepí, do kozaček teče při pátém kroku ve sněhu a střih boty je nevyhovující pro většinu žen, které je nosí, podrážka vlastně není podrážka. A pokud jsme do teď byli ochotni tolerovat rozlepování se bot, jejich odírání se a dokonce i bolavé nohy z jejich nošení, dutá podrážka je konečná. Boty z CCC už prostě ne.

Pro ucelení pohledu na polského prodejce bot se hodí ještě dodat, že kabelky má tvarově pěkné, vkusné, elegantní a za přijatelné ceny. (Dokonce se jim nerozbíjí zip. Ani po roce. Ani po dvou.) A co se týče značky Lasocki, která vyrábí svou obuv z pravé kůže, tam kvalita dosahuje úplně jiných rozměrů. Za boty dáte od tisíce, za baleríny a pořádné kozačky do třech a nosit je budete opravdu několik sezón. Ale jinak?

Děkujeme, stačilo...

ccc.eu

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram