dnes je 25.09.2018 a svátek má Zlata

Oslava v zimě? Zkuste upéct vlastní Raffaello dort!

Čeká vás v nejbližších dnech oslava narozenin někoho blízkého? Věřte, že vlastnoručně upečeným dortem mu uděláte jedinečnou radost.

Protože máme zimní období, dort bude designově ladit. Bude v bílé barvě, posypaný strouhaným kokosem a doplněn Raffaello kuličkami. Pokud milujete kombinaci lahodného krému, mandlí a kokosu je tento dort přímo pro vás.

Ingredience na korpus:

Vejce…………………………...5 ks

Moučkový cukr……………….150 g

Polohrubá mouka…………….100 g

Prášek do pečiva……………..1 balíček

Vlažná voda………………….. 50 ml

Vanilkový extrakt…………….. několik kapek

Ingredience na krém:

Smetana ke šlehání (33%)………………... 3 ks

Bílá čokoláda……………………………….. 2 ks

Strouhaný kokos (hrubší)…………………. 130 – 160 g (podle chuti)

 

Ingredience na ozdobení:

Strouhaný kokos (hrubší)

Raffaello kuličky

Plátky mandlí

 

Postup:

Nejdříve si svaříme smetanu ke šlehání s bílou čokoládou, čímž nám vznikne základ krému. Po vychladnutí ho uložíme do lednice, kde ho necháme alespoň 8 hodin uležet.

Dále si připravíme korpus. Z bílků vyšleháme sníh a dáme ho do chladu. Poté si připravíme pěnu z vaječných žloutků, cukru, vlažné vody a vanilkového extraktu. Do ní budeme postupně přisypávat mouku. Nakonec lehce vmícháme sníh, aby bylo těsto nadýchané.

Takto připravené těsto dáme do vymazané a vysypané formy. V případě horkovzdušné trouby pečeme na 165 stupňů 30 minut. Pokud máme jinou troubu, můžeme péct tu samou dobu na 170 – 180 stupňů.

Po upečení necháme korpus nejprve v lehce otevřené troubě, aby se nám nepropadl z teplotního šoku, poté ho opatrně vyndáme a necháme vychladnout nejlépe na mřížce.

Po vychladnutí již stačí dort jen prokrojit a naplnit krémem ze svařené smetany a bílé čokolády, do kterého si ještě přidáme strouhaný kokos. Trošku tohoto krému bez kokosu si necháme na dozdobení.

Raffaelo dort vypadá nejlépe posypaný strouhaným kokosem a mandlemi. Jedinečnou kokosovo-mandlovou chuť pak doplní Raffaello kuličky jemně vsazené do krému. Tento dort je opravdovým gurmánským zážitkem a lahodí nejen oku ale i chuťovým pohárkům.

                                                                                                                       foto: vlastní ; momsdish.com

MÓDA V KUCHYNI LIFESTYLE DORT RAFFAELLO PEČENÍ

Související články

Tetování má dlouhou historii - ukážeme vám lidi, kteří byli těmi prvními

O tom, že je v poslední době tetování trend, není pochyb. Pro někoho trend, který zůstane na celý život, pro někoho životní styl a pro někoho důvod si o někom vytvořit zkreslený obrázek. 

 

Celý článek

Jak je na tom český módní průmysl - jaké značky opravdu vyrábí v ČR?

Velké, známé firmy s prodejnami po celém světě zná každý. Jak to ale vypadá s módním průmyslem u nás?

Celý článek

Nalaďte se v září na vlnu hygge a nechte ji být vaším Must Have

Září... Ale moment, zkuste hluboký nádech a výdech. Klidně ještě párkrát. Zklidněte svůj srdeční tep. Září bude klidné. Když budete chtít. Září bude hygge.

Celý článek

Přehled zářijových titulních stran módních magazínů z celého světa

Titulky módních časopisů v září bývají vždycky o něco zajímavější. Přinášíme výběr top osmi titulních stran časopisů z celého světa.

Celý článek

Značka Versace odhalila další kolekci slunečních brýlí

Kolekce ikonické značky Versace s názvem Medusa přináší několikero slunečních brýlí v různých tvarech.

Celý článek

Bývalý dům Tommyho Hilfigera k prodeji za $6,75 milionů

Bývalý dům módního návrháře Tomyho Hilfigera je momentálně k prodeji za $6,75 milionu. Podívejte se, jak si bydlela jedna z nejslavnějších osobností světa módy. 

Celý článek

Cestovní outfity, které budete chtít hned obléknout

Vyrážíte na dovolenou a nevíte, jak se obléct pohodlně, ale stylově? My vám s tím pomůžeme! Připravili jsme 7 inspirativních cestovních outfitů, které si zamilujete.

Celý článek
udržitelná móda

Jak z fast-fashion udělat módu udržitelnou

Udržitelná móda nutně neznamená, že musí být výhradně od návrhářů, co šijí za etických podmínek a která nepodléhá tzv. fast fashion. Tyto dva pojmy lze perfektně kombinovat. 

Celý článek