Ovoce jako inspirace pro oděv na druhém ročníku Hamé sweet fashion

Ovoce jako inspirace pro oděv na druhém ročníku Hamé sweet fashion

Ve středu 5. 11. proběhla v krásných industriálních prostorách Muzea stará čistírna finálová módní přehlídka projektu Hamé sweet fashion. Známe vítěze!

Přehlídku samotných soutěžních modelů doplnila světelná show skupiny Vertigo a večerem provázel Roman Vojtek, který divákům předvedl i svůj pěvecký talent.

Jako první se divákům i porotě představily modely Lindy Havrlíkové s názvem Jammin´.
Linda pro své modely použila přímo materiál s realistickým motivem borůvek a plochou fotografii ovoce přenesla do prostorového oděvu.

Jako další se po mole prošli modelové v pánských oděvech od Zdeňka Janouška, jednoznačně odkazující na kiwi a ananas.
Kiwi se zde opět objevilo přímo v dezénu materiálu a ananas již sofistikovaněji v prošívané vestě.

Následovala dvojice modelů s názvem Juicy splash od Michaely Mathonové, která si nakonec odnesla úspěsné druhé místo.
Autorku inspirovaly maliny a borůvky a jejich rozmačkání, které se objevuje na obou dámských modelech vyvořených z organzy. Michaela nám prozradila, že do soutěže jí přilákalo zajímavé finanční ohodnocení umístěných.

Gabriela Samková dala svým sytě žlutým oděvům název Sladká a svěží a umístila se na prvním místě facebookového hlasování.

S pořadovým číslem pět představil Milan Flíček modely s názvem Mňamí a jak sám řekl, inspiroval se strukturou borůvky.

Další byla k vidění tvorba Petry Zákoucké s názvem Struktury.
Petra pojala téma ovoce asi nejabstraktněji a vytvořila variabilní organické struktury, které vychází z vědomí, že každé ovoce má svůj neopakovatelný tvar. Za tuto práci si získala Petra hezké třetí místo.

Jablkem, jako hříšným ovocem v souvislosti s lidovým krojem, se inspiroval Martin Franček.

Nikola Susová se svým duem modelů nazvaných Strawberries Juicer ovládla tento ročník soutěže Hamé sweet fashion a porota jí ohodnotila jako absolutní vítězku
Pánské oversize modely, inspirované roztékajícími se jahodami v různých podobách, tvoří paralelu s tekoucí krví a mají představovat s nadsázkou „jahodového upíra“.

Jako poslední se představily Valerie Jurčíková a Lucie Jašková, které se do soutěže přihlásily jako tým. Ve své mini-kolekci Twisted lime se nechaly inspirovat limetkou.

Přehlídkový večer zakončila autorská přehlídka Petry Pilařové.

V jejím průběhu měla porota poslední chvilky k rozhodování. Poté již předsedkyně poroty Liběna Rochová, oděna ve vskutku krásných šatech, spolu s generálním ředitelem Hamé Martinem Štruplem, slavnostně vyhlásili vítěze tohoto projektu.

A hosté se mohli odebrat k rautu a společenskému konverzování o čem jiném, než o módě.

 

Zdroj: Móda.cz
foto: Andrea Pujmanová

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram