Paměti Roberta Vana

Paměti Roberta Vana

Robert Vano poprvé v historii vystavuje barevné fotografie a vydává vzpomínkovou knihu s příznačným názvem MEMORIES.

Po velmi úspěšném zářijovém Mercedes-Benz Prague Fashion Week S/S17 se prostory obchodního domu Kotva otevírají zcela unikátní výstavě MEMORIES světově uznávaného fotografa Roberta Vana.

Právě zahájená expozice trvající až do 8. ledna 2017 nabízí na celkem čtyřiasedmdesáti vystavených snímcích Vanovy fotografické vzpomínky, které jsou poprvé v historii představeny v barvě.

Výstava MEMORIES zároveň navazuje na stejnojmennou fotografickou knižní novinku, která se skládá z více než sto devadesáti barevných a černobílých fotografií, jež vznikaly postupně od roku 1968 až po současnost a přináší tedy dokonalý průřez tvorbou tohoto uznávaného portrétisty a módního fotografa, jehož umu neunikly ani titulní stránky předních módních magazínů jako Vogue, Harper's Bazaar či Cosmopolitan.

„Každá z fotek v knize i na výstavě je nabitá emocemi, vycházejícími z mého nitra, proto jsem je vybral,“ říká autor, který velkou část nafotil fotoaparátem Polaroid a následně zpracoval technikou „cross procesing“, kterou s oblibou používal v raném období své tvorby a díky níž také docílil specifické barevnosti snímků.

  

MEMORIES nejsou jen pouhými vzpomínkami, ale oslavou minulosti i přítomnosti a výjimečnou knižní a kulturní událostí, která je určena jak příznivcům tvorby Roberta Vana, tak i všem stoupencům klasické i módní fotografie.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram