PANDORA: KOLEKCE INSPIROVANÁ DÍLEM KEITHA HARINGA

PANDORA: KOLEKCE INSPIROVANÁ DÍLEM KEITHA HARINGA

Kolekce, která bude představena trhu ve čtvrtek 29. září 2022, byla inspirována průkopnickými zásadami Keitha Haringa, jeho všeobjímající láskou a ikonickým uměním.

 

Keith Haring 1958-1990

Keith Haring byl jedním z nejznámějších mladých umělců, filmařů a performerů, jejichž tvorba reagovala na městskou pouliční kulturu 80. let. Inspirován graffiti umělci, jejichž díla pokrývala vagony městského metra, začal Haring kreslit bílou křídou přes černý papír, kterým byly pokryty prázdné reklamní panely. Nejenže Haring dokázal svými kresbami v metru oslovit velké a různorodé publikum, ale nakonec se metro stalo, jak Haring řekl, „laboratoří“ pro zpracování jeho nápadů. Již v roce 1980 začal Haring vystavovat v galeriích a muzeích po celém světě, ale nadále se účastnil veřejných projektů, včetně kampaní zaměřených na gramotnost a iniciativ proti AIDS.


Zdroj: se svolením Pandora

Hlavní inspirace

Na oslavu uvedení nové kolekce na trh oživuje kampaň Pandora projevy a výbuchy kreativity, které v 80. letech minulého století plnily centrum New Yorku a inspirovaly Keitha Haringa k vytvoření jeho charakteristického popartového stylu. Kampaň Keith Haring x Pandora zachycuje nakažlivou energii ducha doby, který formoval umělcova nejikoničtější díla, od začínajících rapperů, breakdancerů, skateboardistů, návštěvníků klubů až po basketbalisty a bubeníky v ulicích New Yorku.

Zdroj: se svolením Pandora

Záblesk kolekce

Kolekce zdobená záblesky jasných tónů a založená na směsích různých kovů napodobuje odvážné linie a barvy, které kdysi zdobily ulice New Yorku. Obsahuje 12 kousků – osm přívěsků a náramek s přívěsky, dva prsteny, náhrdelník a náušnice – všechny inspirované vizionářovými symbolickými díly včetně štěkajícího psa, andělského dítěte a charakteristických odvážných rovných linií


Zdroj: se svolením Pandora

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram