Panenská příroda podmořského světa od Zuhair Murad v Haute Couture kolekci

Panenská příroda podmořského světa od Zuhair Murad v Haute Couture kolekci

Libanonský návrhář je optimistickým vizionářem. Vidí oceány a moře jako neposkvrněné a lidmi nedotčené místo. Šaty z Haute Couture kolekce jsou krásným snem.

Podmořské dobrodružství

Zuhair Murad se jako i jiní návrháři inspiroval podmořským světem. Jeho představy o mořských pannách, korálových útesech, hlubokém oceánu a všemožných živočiších, se promítly do celé jarní Haute Couture kolekce. Zaměřil se na třpytivé útesy a jimi se prolínající sluneční záře. Celá přehlídka a šaty se měnily z hluboce modré přes růžovou, korálovou až po oslnivou stříbrnou. Některé modely byly jako ombre spojení obou barev. Návrhář vidí moře jako nedotčené místo. Záměrně propaguje čisté oceánské vody, i když realita je naprosto odlišná. 

80. léta v dnešním podání

Nebyl by to však moderní návrhář, kdyby elegantní róby nepřizpůsobil dnešnímu vkusu. Vybral si siluetu 80. let a přetvořil jí do dnešních trendů. Objemná ramena doplnil úzkým pasem, vrstvil luxusní materiály s třpytivými výšivkami, omotával satén a organzu pro dosažení komplimentu ženských křivek. Volány a nařasení látek připomínají tekoucí nebo pohybující se vodu. Sám návrhář chtěl docílit tohoto dojmu.

Jako letní vánek

Murad je známý svými komplikovanými a úžasnými výšivkami. Na propracovaných střizích, mezi které patří hlavně dlouhé rozparky na šatech a vlečka, se věnuje třpytivým detailům. Návrhář ví, že jeho zákaznice chtějí být vidět. V jeho dílnách se vyšívá celé měsíce, a přesto korálové výšivky působí lehce jako mořský vánek. Moderní nádech dodávají šatům i lehké na míru přizpůsobené materiály. Satén v podání Zuhair Murad jako by sám objímal ženské tělo. 

Zdroj; vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram