Pánská F/W 2015/16 kolekce anglického Burberry představuje vrstvení i nejnovější odstíny

Pánská F/W 2015/16 kolekce anglického Burberry představuje vrstvení i nejnovější odstíny

Konečně jsme se dočkali nové pánské kolekce anglické značky Burberry. Pro podzim 2015 byly uvedeny retro vzory i přírodní odstíny. 

Nádech minulého století byl jasně zřetelný ze stylizace modelů - zakulacené obroučky brýlí do hnědé barvy a vlasy nagelované dozadu. Brýle patřily do nejnovější kolekce Burberry Eyewear, která zahrnuje jak brýle dioptrické, tak i sluneční. Inspiraci pro kolekci sbíral Bailey na více místech, každopádně heslo bylo jasné: Zdobení a uvolněnost. To se mu také povedlo.

Největší měrou zastoupané barvy byly hnědá, hořčicová, khaki a pochopitelně černá. V těchto tlumených odstínech pak akcentovaly barvy tyrkysové, rudé, zelené nebo žluté. Dojem, že jsem se ocitli o pár desítek let zpět, v nás vyvolávají i kombinace oblečení. Bailey vsázel na lehkovážné vrstvení, nedbalé uvazování šátků a široká ponča.  

Trenchcoaty k Burberry neodmyslitelně patří, své místo zde ale měly i jiné typy a střihy kabátů či bund. Některé byly z barevné kůže, jiné s hravým leopardím potiskem.  Odprezentovány byly taktéž kožené tašky, často ve výrazném tónu, který byl na modelu použit ve své temnější variantě. Hlavním znakem celé kolekce bylo ale spojování opačných odstínů do jednoho celku a vrstvení, které dá všem kouskům úplně jiný vzhled. 

Zdroj: burberry.com
style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram