PÁNSKÁ MÓDA BY JULIEN MACDONALD

PÁNSKÁ MÓDA BY JULIEN MACDONALD

Julian Macdonald je jméno, které v módním průmyslu zaznamenalo velké kroky vpřed. Nedávno však návrhář na londýnském Fashion weeku představil svou nejnovější podzimní kolekci, jež nesklidila zrovna chvályhodné kritiky. Souhlasíte s nimi?

Jak už to tak bývá, sto lidí, sto chutí, a proto například já osobně musím jeho pánskou kolekci vychválit do nebe, jelikož nabízí precizní propojení elegance, smyslnosti, luxusu a vkusné výstřednosti.

Julian se inspiroval mistrovským dílem Fritze Langa – Metropolis, díky němuž dosáhl moderního vzhledu s architektonickými či futuristickými prvky. 

Kolekce je určena a myšlena hlavně k večernímu nošení, ale řekněte sami, nenosili byste ji v jakékoliv části dne?

Je pravda, že čeští muži se stále bojí v oblasti módy odvázat, mají předsudky, které jim bohužel brání si módní odvětví užít se vším všudy a kdo ví? Třeba to bude zrovna Julien Macdonald, kdo českým mužům ukáže, že odvážný risk může být opravdu fashion zisk.

Návrhářův cíl byl, v každém člověku probudit jistou dávku rebelství, sebevědomí a chtíč se odvázat. Zdobené bundy, skinny kalhoty, vše v temné a většinou lesklé černé barvě. 

A nyní malá zajímavost. Kolekce ještě ani oficiálně nevyšla, a již se okolo ní strhla kontroverze. Kritici totiž shledali dámskou část kolekce nápadně podobnou modelům Givenchy, ale v rámci soudnosti je naprosto zřejmé, že Macdonald opravdu nemá zapotřebí někoho napodobovat. Pokud se vrátíte v čase, zjistíte, že každý krok tohoto talentovaného návrháře měl hluboký a hlavně originální fashion význam a nejnovější kolekce rozhodně není výjimkou. 

A teď je řada na vás! Jaký máte názor? Baví vás nejnovější pánská kolekce Juliena Macdonalda, nebo naopak není nic pro vás? Dejte mi vědět. 

 

                                                                                                                                                       pinterest

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram