Pánskou barvou pro podzim a zimu se stala velbloudí béžová

Pánskou barvou pro podzim a zimu se stala velbloudí béžová

I pro pány světová mola určují nová pravidla v odívání a barvy, které určitým obdobím vládnou. Pro tento podzim hraje velkou roli takzvaná velbloudí barva! Přinášíme přehled jak ji nosit.

V angličtině tzv. camel, v češtině ji můžeme překládat jako béžovou, velbloudí, ale výstižnější by bylo spíše označení "paleta béžových odstínů". Přesně tak - béžových odstínů je nespočetně, všechny se skrývají pod stejným názvem camel a je dost dobře možné, že jen jeden z nich bude ten, do kterého se zamilujete. Velmi záleží také na samotném kusu oblečení v onom odstínu, na jeho střihu, zpracování a celkové kombinaci. 

Co je ale stejné pro všechny odstíny béžové, je to, že se staly velkým trendem v mužském šatníku pro letošní podzim a zimu. Jsou to vysoce elegantní odstíny, takže skvěle zastanou roli černé, šedé či hnědé. Pojďte se podívat na jakých kouscích si béžovou určitě pořídit, s jakými barvami bude vypadat nejlépe a jak ji v zimě vrstvit.

 

Je pár kousků, na kterých se i v pánském šatníku nadčasově objevuje béžová barva. K těm základním patří určitě trenchcoat, který je ideální pro formální outfity. Stejně tak si ho můžete obléci v uvolněnější formě, třeba s obyčejným trikem. Pokud netoužíte zrovna po trenchocoatu, nosí se i béžové kabáty z různých materiálů i střihů. Nejvíce ale camel barva sluší tvídu a jednoduchým střihům. Módní jsou i celé béžové obleky nebo jen saka. Pokud se bojíte velkého zásahu do svého šatníku, béžovou tam můžete propašovat na nejrůznějších doplňcích - třeba na pánských šálách.  

 

Pokud tvoříte outfit v béžových odstínech, je na vás jakou ze dvou možností si vyberete. Pokud rádi experimentujete a vymykáte se z davu, pojměte i camel outfit ve velkém stylu. Kromě béžového saka či kabátu oblékněte i béžový svetr, či košili, doplňte je o hnědé boty, zlaté hodinky a béžovou šálu. Nebo zvolte jeden béžový kus. Zdůrazníte ho hnědými doplňky. 

 

Béžová bude vypadat skvostně v kombinaci s vínovou, rudou, khaki nebo tmavě modrou. Ostatně i tyto barvy jsou i v letošní sezóně stále na špici. Dohromady byste raději neměli oblékat více jak tři z nich. Jednolitě bude váš model působit zase v zemitých tónech - hnědá, červená, oranžová. Kombinací, kterou byste ale určitě měli vyzkoušet, je camel společně se šedou.

  

Ať už camel barvě říkáte jakkoli, jaký je váš oblíbený zimní kousek právě v onom odstínu?

Zdroj: fashionising.com
pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram