Pihy určují módní trendy

Pihy určují módní trendy

Móda a pihy mají vlastně nikdy nekončící milostný vztah. Zejména pak v posledních letech jsou pihy u modelek čím dál více žádoucí.

Spousta módních návrhářů pihy dokreslují pomocí různých kosmetických tužek na obočí, aby modelky působily ještě přirozeněji. Pihy jakoby sbližovaly přírodu i módu ve tváři svých nositelů. V zahraničí tak již není výjimkou, že si ženy bez pih roztomilé tečky skutečně dokreslují.

Již před padesáti lety začal hit pih stoupat, lidem brzy došlo, a to zejména z módního showbyznysu, ať už se jednalo o návrháře nebo šéfredaktory časopisů, že pihaté dívky budou mít obrovský úspěch. Jako by ty malinké „flíčky“ naznačovaly hravost, zábavu a rošťáctví v jednom. Je však skutečně možné, že kožní pigment dokáže určovat aktuální trendy? Rozhodně ano.

Podívejte se na hvězdy jako Julianne Moore, Lindsay Lohan, Molly Ringwald či Ann-Margret. Právě pigment stojí za obličejem plným pih zejména u zrzavých žen. Tyto tečky jsou navíc viditelnější přes léto díky slunečnímu záření a u některých lidí se mohou vyskytnout až s věkem, a to i přesto, že nikdy žádnou pihu neměli.

Nesnažte se pihy zakrýt pomocí make-upu, musela byste totiž použít tmavší odstín, který by nekorespondoval s vaší pletí a přirozeností. Vyzkoušejte raději tónovací hydratační krémy v barvě vaší pleti, jak radí maskérka Alexis Comforti a dodává, že ona doplňuje a zakrývá pihy pomocí neutrálních tónů růžové a broskvové na rty a tváře.

pinterest.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram