Plus size modelky mění svět módy

Plus size modelky mění svět módy

Mají větší velikosti, a přesto jsou krásné, elegantní a sexy! Móda není jen o útlých tvarech, právě naopak. A to nás na tom všem baví.

Modelky větších velikostí se ve světě módy pohybují již delší dobu, jen za poslední desetiletí jsme se mohli seznámit s mnoha, které dávají jasně najevo, že i pro ně je tu vysněné místo. Vidět jsme je mohli například v módním časopise Vogue Italia, v kampaních pro H & M a na mnoha dalších místech.

Plus size modelky jsou těmi, které proráží „obyčejným“ ženám jejich místo v módním, ale i klasickém světě. Budují jim sebevědomí, pěkné střihy a perfektně padnoucí velikosti. Tady je seznam deseti nejúspěšnějších plus size modelek:

ROBYN LAWLEY

Australská modelka Robyn Lawley se jako první objevila na obálce Vogue Italia, nedlouho poté nafotila snímky i pro Vogue Australia. Ralph Lauren si jako první pozval plus size modelku pro své kolekce a tou byla právě Robyn. O něco později založila modelka blog o jídle s názvem Robyn Lawley Eats.

 

KATE DILLON

V devadesátých letech se Kate Dillon stala ikonou jako jedna z mála plus size modelek. Dillon obsadila titulky prestižních módních časopisů, mimo jiné amerického Vogue, Elle US, Glamour a Vogue Paris. Významné značky jako Gucci, L'Oreal Cosmetics a Jean Paul Gaultier prezentovala v rámci reklamních kampaní. Ve svém osobním životě se modelka těší aktivní pěší turistikou, jógou a jízdou na kole.

 

TARA LYNN

Obálky časopisů Vogue jsou velkým úspěchem v životě každé modelky. Jedna taková nechybí ani modelce Tara Lynn, konkrétně se objevila v červnu 2011 ve Vogue Italia a později také v Elle Spain a Elle France. Své místo našla i v kampaních pro značky, jako jsou H & M, Forever 21, Lane Bryant a Lucky Brand.

 

TESS HOLLIDAY

Stačil jeden rozhovor a pár fotek pro časopis People Magazine v roce 2015 a Tess Holliday se stala supermodelkou z řad nadměrných velikostí. Je zastánkyní „tělesné pozitivity“ a je velmi háklivá na slovo tuk. Se svými zrzavými vlasy se objevila v kampaních pro značky Torrid, H & M a ModCloth.

 

ASHLEY GRAHAM

Další americká modelka pocházející z Nebrasky, Ashley Graham, se poprvé objevila ve světě modelingu ve věku 19 let. Stala se tváří přední maloobchodní značky Lane Bryant. Ashley natočila kampaň na spodní prádlo značky Lane Bryant, která byla považována za příliš riskantní v rámci pouštění do televize. V roce 2016 se bruneta stala první plus size modelkou, která se objevila na obálce ve sportovních plavkách značky Issue Sports Illustrated. To pomohlo její kariéře a později se objevila na obálkách Vogue US, Cosmopolitan, Vogue UK a ELLE Canada.

 

CANDICE HUFFINE

Ani této tmavovlásce nechybí obálka italské Vogue. Dokonce se postavila před fotoaparát Stevena Meisela. Od té doby má na kontě časopisy V Magazine, Vogue Německo, ELLE US a W Magazine. Americká modelka Candice si také zahrála v reklamě pro značky Torrid, Mango, bloomingdale, Levi´s a H & M.

 

WHITNEY THOMPSON

Americká kráska Whitney Thompson je známá pro své vítězství v cyklu televizního seriálu "America's Next Top Model". Stala se první a jedinou vítězkou velikosti plus. Dále se objevila v reklamách pro CoverGirl a vyzdobila stránky časopisů, jako je Seventeen. Whitney je také velvyslankyní pro Národní sdružení poruch příjmu potravy.

 

BARBIE FERREIRA

Barbie Ferreira vede novou generaci modelek větších velikostí. Největší pozornost si získala jako tvář kampaně American Eagle Outfitters’. Barbie se později objevila v kampaních pro Adidas, Forever 21 a Missguided. Ferreira se postavila proti retušování snímků na svém Instagramu, proto tam najdete to, jak modelka skutečně vypadá.

 

MARQUITA PRING

Americká modelka Marquita Pring se objevila v seriálu "Curvy Issue" časopisu Vogue Italia. Pring nafotila velikonoční kampaně nadměrných velikostí pro módní publikace jako V Magazine a Glamour Island. Modelka také hrála v kampaních pro značky Talbots, Levi’s, Macy’s a Lane Bryant.

 

JENNIE RUNK

I Jennie Runk je americkou modelkou větších velikostí. I ona má na svém kontě kampaně například pro H & M, díky které upoutala pozornost médií a účinkovala tak v „Good Morning America“. Runk se také objevila v Glamour Magazine, Marie Claire, Seventeen a jiných tištěných médiích.

fashiongonerogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram