Po této péči bude vaše pleť zářit

Po této péči bude vaše pleť zářit

Nic nedodá sebevědomí ženě více než zdravá zářivá pleť bez nedokonalostí. Cesta není jen o pár kosmetických přípravcích, ale o každodenním pečujícím rituálu.

Investice. Bavíme se především o té časové. Kůži nosíme každý den, není jako oblečení, které po znečistění můžeme hodit do pračky a navrátíme mu původní podobu. Věnujte proto čas své pleti, protože nezdravě vypadající pleť plná vrásek, černých teček a pupínků nás uvádí do značné psychické nerovnováhy, na kterou se vážou další zdravotní problémy, aneb Všechno souvisí se vším.

Jak ale docílit zdravě vypadající pleti?

1) Večer pro zdraví, ráno pro krásu

Toto pravidlo neplatí jen pro čištění zubů, ale také pro očistu pleti. Přehnané drhnutí pleti a její mytí více jak 3x denně, či naopak nedostatečné večerní odlíčení po celém dni má na za následek jediné – ucpané póry. A tak volte zlatou střední cestu ráno a večer. Večer se odličte, zbavte se veškerého prachu a nečistot, které jste nasbíraly za celý den. Ráno pak postačí ve dlaních promnout kapku čistícího gelu za doprovodu měnící se vody z teplé na studenou. Změna teploty prokrví vaši pleť, dodá jí hebkost a zdravou barvu.

2) Správná technika je základ

Dříve jsme si vystačily s rukama, nyní si nejen mladé dámy čistí pleť nejmodernějšími čistícími přístroji z převážně umělých vláken. Vyzkoušejte přírodní jemnou verzi v podobě zázračné houbičky Konjak. O účincích rostliny konjak neboli Ďáblův jazyk se přesvědčili před více než 1 500 lety Asiati. Skrývá v sobě řadu minerálů a antioxidantů. Vyzkoušejte houbičku s příměsí růžového jílu, který je kombinací červeného a bílého, a je tak považován za ten nejjemnější. Je primárně určený pro citlivou pleť, kterou nejen vyčistí, zklidní, ale také prozáří. Houbičku můžete jen namočit do vody a pomocí krouživých pohybů masírovat pleť. Můžete ale také přidat malé množství čistícího gelu, to už je jen na vás. Pozor, houbička nemá ráda velké ždímání ve stylu kroucení. Jemně jí po aplikaci zmáčkněte, pověste a nechte vyschnout. Tak jak šetrně odličuje pleť, šetrně s ní zacházejte, vydrží vám pak 3 měsíce.

3) Pár přípravků, vyšší kvalita

Odličovací voda pro oční okolí, micelární voda, čisticí gel, noční krém, sérum pod oči, denní krém, báze pod make-up a vše ideálně od jiné značky. Zastavte, prosím. Přemíra druhů čistících a pečujících krémů a gelů pleť zmátnou a vytvoří se tak nežádoucí účinek v podobě pupínků, černých teček a dehydratace pleti. Vsaďte na olej, který vyřeší všechny vaše otázky. Ideálně konopný, levandulový či šípkový v BIO kvalitě. Při večerním odlíčení ho naneste na namokřený vatový tamponek, jemně v tamponku promněte a odličte si celý obličej. Odlíčí i voděodolný make-up, včetně řasenky. Poté dočistěte konjakovou houbičkou s čistícím gelem nebo bez a poté naneste olej na místo nočního krému. Ráno poslouží jako podkladová báze pod make-up či denní krém. Univerzální přípravek, který dokáže velké věci.

4) Pijte dobrou vodu

To, že hydratace pleti nespočívá pouze v té vnější péči, ale především té vnitřní, ví samo sebou každý. Není ale voda jako voda. Slyšely jste o šungitu? Šungit je hornina, která se vyskytuje na jediném místě na planetě, a to na břehu Oněžského jezera v severozápadním Rusku. Obsahuje vysoký podíl fullerenu, specifickou formu uhlíku, který působí jako léčebný filtr vody a je tak prospěšný pro zdraví člověka. Pár kamínků šungitové drti opláchněte vodou, vložte do karafy či velké sklenice a nechte působit přibližně 24 hodin. Poté vodu vypijte do 3 dní, kdy má nejsilnější účinky. Proces stále opakujte.

5) Modrá, v tomto případě, není dobrá

Před spaním se díváme na televizi, seriály na tabletu či notebooku anebo sledujeme nejnovější příspěvky na sociálních sítích. Dělá to tak bezmála každý. Obrazovky vyzařují HEV nebolí modré světlo, které negativně ovlivňuje náš zrak, kvalitu spánku ale také urychluje stárnutí pleti. Snažte se tyto moderní vymoženosti odkládat minimálně hodinu a půl před spánkem. Začněte ještě dnes.

Zdroj: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram