Podzim Alexander Wang 2017 přinesl denní módu přetvořenou na afterparty

Podzim Alexander Wang 2017 přinesl denní módu přetvořenou na afterparty

Podzimní modely v černé s kombinací v šedé by se přes den hodily do kanceláře, na večírek i následnou afterparty. 

Alexander Wang uvedl kolekci o necelé čtyřicítce modelů. Barevně se držel velmi zkrátka a co do střihů, ani tam není k pozorování žádná velká různorodost. Uvedené modely ale spíše vypadají, že jsou takovými malými hybridy, kteří se vždy dokážou přizpůsobit situaci. Volná trika s řaseným výstřihem, úplety s potiskem a šedá kostka na kabátech a kostýmcích se jasně hodí do business módy. Když ji ovšem propojíte s druhou částí kolekce, tedy s koženými minikraťasy a saténovými tank topy, rázem můžete vyrazit na večírek.

Wang po přehlídce nenaplánoval žádnou after-party pro přítomné, což působí jako paradox. Jeho kolekce plná černých modelů je totiž přesně oblečením, které se na after-party hodí, a která patří do šatníků každé ženy a dívky, jež rády navštěvují kluby a baví se od večera do rána. Na kožených kraťasech, bundách, kalhotách ani na kotníkových kozačkách nechyběly punkové cvoky a obecně kovové detaily. Tento styl, na nějž navazovaly minimalistické hedvábné šaty s lodičkami, vytvářel dojem kolekce, v níž najdete vše, co potřebujete na dlouhé večery v Hollywoodu.   

Zhruba polovina kolekce se zaměřila více na dívčí módu - tedy obepnuté šaty, místo krajek (to vážně není Wangovo styl) síťovinu, trochu třásní a lodičky. Také jsme si všimli, že Wang si vybral na podzimní přehlídku poměrně dosti vyhublé modelky. Zdá se, že období, kdy se návrháři soustředili na to, aby jejich modelkám příliš nevylézaly klouby a kosti, jsou za námi a vrátila se doba, kdy po mole kráčí dívky kost a kůže. Jistě to nebude dlouho trvat a někdo se toho chytne... 

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram