Podzimem proplujte v monochromatických outfitech - jak je tvořit?

Podzimem proplujte v monochromatických outfitech - jak je tvořit?

Černá k černé, bílá k bílé a šedá k... ano, šedé. Není to těžké pochopit, ale těžší už to bývá správně vytvořit. Jak na monochormatické outfity se ale dá naučit!

Můžete oponovat, že to je přece nuda, obléci se jen do jedné barvy. My nesouhlasíme. Stejně tak jako červená, modrá nebo zelená má své odstíny, které k sobě buď pasují nebo ne, stejně tak mají své odstíny béžová, hnědá či šedá. Jednobarevné outfity aspirují na ty nejúchvatnější kombinace! V případě, že víte, jak na ně?!


Kabát VILA 2 489 Kč ; Kozačky Tamaris 3 499 Kč ; Kalhoty Madonna 699 Kč ; Cardigan ONLY 749 Kč ; Šála INVUU London 569 Kč

1   Držte se neutrálních tónů, zbytečné experimenty se tady nevyplácejí. Pokud chcete komponovat oblečení do jednobarevného outfitu, zůstaňte u černé, šedé, bílé, hnědé př. khaki, tmavě modré a vínové. 

2   Min. 3 odstíny - použijete-li pouze dva, bude to spíše připomínat snahu o kompletní sladění a budou vidět rozdíly v podtónech oblečení. Pokud chcete jít do monochromatického outfitu, začínejte na třech nejlépe čtyřech kouscích dané barvy. 

3   Nezapomínejte na detaily - zkazily by výsledný dojem. Zkontrolujte si, že když jste celá v hnědé, nemáte na ruce modrý náramek, stříbrnou sponku ve vlasech nebo barevné ponožky.

4   Bez kontrastů. Pro někoho to může být těžké, ale v jednobarevných kombinacích se jednoduše na kontrasty nehraje.

5   Pro obutí platí pravidla také. Ne, opravdu to nebude v pohodě, když celá v šedém budete mít vínové balerínky. Když už, tak už. Na to pamatujte!


Kabát ONLY 1 349 Kč ; Džíny Noisy May 969 Kč ; Tričko ONLY 559 Kč ; Rolák Vero Moda 469 Kč ; Balerínky Mel 1 199 Kč nebo Tenisky Adidas 2 329 Kč

O jednobarevných outfitech toho bylo napsáno už spoustu, stejně stále nezaplavily ulice českých měst natolik, abychom se mohli nechat ovívat jejich sílou a kouzlem. Aby monochromatická kombinace vypadala dobře na sto procent (a ještě více), nejdůležitějším aspektem je, zda se v ní cítíte. Pokud ne, nechte to být a raději rozzařte potemnělé chodníky hořčicově žlutým kabátem nebo smaragdově zelenou šálou. Možná jedna barva prostě není nic pro vás. 

A možná se v tom trendu najdete.

A barvy z vašeho šatníku pomalu vymizí.


Sukně ONLY 1 099 Kč ; Lodičky ALDO 1 799 Kč ; Kabát ONLY 1 939 Kč ; Svetr ONLY 549 Kč ; Kabelka Pieces 1 219 Kč

pinterset.com ; zoot.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram