Podzimní deprese? Jak si zlepšit náladu

Podzimní deprese? Jak si zlepšit náladu

Podzim je pro mnohé pouze pochmurné období bez slunce a radosti. Jak se na podzim dívat jinýma očima, a vlastně si ho i užít? Chcete zabránit podzimnímu splínu a depresím?

Podzimní deprese postihuje mnoho lidí a stává se nejkritičtějším obdobím v roce. Tělo je unavené a bez energie. Tak jak si jej užít naplno?

Podzim je tu, smiřte se s tím

První věc, co je potřeba si uvědomit, je to, že podzim přijde i v případě, že vás to netěší. Jako každé roční období, má i podzim své zápory a klady. Je potřeba se na něj dívat z té pozitivní stránky a hledat věci, které vás rozveselí. Nejvíce se shodneme asi na tom, že podzimu chybí slunce a celkově denní světlo. Proto si užívejte den, dokud svítí slunce a pak se zdržujte v osvětlených místnostech.

Aromaterapie proti depresi

Dalším skvělým tipem, jak se vyhnout negativním myšlenkám, jsou vůně do bytu či domu. Aromaterapie je metoda čínské medicíny, která navozuje příjemné pocity. Na uvolnění a relaxaci nejlépe pomáhá levandule, meduňka, vanilka a skořice.

Hýbejte se

To, že venku nesvítí slunce, ještě neznamená, že nemůžete sportovat. Zapište se na kurzy jógy, spinningu nebo fitboxu. S pohybem jde všechno lépe a ten skvěle působí na vaši psychiku.

Dopřejte si koupel

Je čas na sport, ale i na relax. Přichází období voňavých koupelí a wellness pobytů. Relaxační koupel si užijete s nějakou příjemnou knihou nebo uklidňující skladbou. Skvělé je například poslouchat šum vody, skotačící delfíny nebo uklidňující zvuky piana.

Nákupy a káva

Nákupy, ty zvednou náladu asi všem ženám! Takže pokud máte špatný den, běžte se rozmazlit nějakou novou kabelkou či svetrem. Stavte se rovnou do kavárny a užívejte si, že jste sama se sebou. Oddychněte si od každodenních starostí nad šálkem dobré kávy.

Zdroj foto: Pexels.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram