Podzimní kolekce Burberry upouští od konvencí a vrací se do 70. let

Podzimní kolekce Burberry upouští od konvencí a vrací se do 70. let

Časy nezkrotné elegance a britských konvencí jsou očividně dávno pryč. Nahrazuje je svěží rozvernost, moderní barvy a letmý pohled do uvolněných sedmdesátek.

Na módní scéně bývala doba, kdy Burberry bylo čistě ženskou značkou s jasně viditelnými prvky elegance. Na denním pořádku bývaly signifikantní béžové trenchcoaty a mašle místo pásku. Tyto doby se ale zlehka přeměnily a dnes je dojem z kolekcí Burberry poměrně odlišný. Letošní kolekce pro Podzim/Zima 2015-2016 v sobě nese poohlédnutí do populárních 70. let 20. století, kdy panovala vláda hippies. 

Místo trenchcoatů jako by se Christopher Bailey vydal cestou poncha. Od okamžiku personifikovaných červeno-modro-žlutých ponch, které ovládly svět celebrit, se objevily ponča i v následující kolekci v temných odstínech a s třásněmi. Trenchcoat je ale nesmrtelnou klasikou této značky a tak se tentokrát objevuje také, akorát ve vzorované modifikaci.  

Znaky éry hippies se projevují i jinými způsoby než jsou třásně. Pozorovat můžeme retro květinové vzory na šatech, kabátech i topech. Velkou roli hrají i materiály - jsou lehké, průsvitné a často s volány. V detailech vidíme krajku nebo černé proužky látky. Některé modely jakoby pocházely z western filmů - jsou totiž celokožené.

Zdroj. style.com 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram