Podzimní kolekce Christian Dior 2017 ponořena do noční modři

Podzimní kolekce Christian Dior 2017 ponořena do noční modři

Návrhářka módního domu Dior se v barvách příliš nevyžila, zato předvedla kolekci plnou nádherné tmavě modré, džínoviny a omladila rukopis zakladatele značky.

Kolekce s sebou během přehlídky přinesla trochu pracovní náladu. Čítala sedmdesát modelů, ale obsahovala pouhé dva hlavní proudy. Tím prvním byla džínovina, overaly, montérky a... už zřejmě chápete, kde se vzal nádech práce. Pouhých pět modelů neslo jinou barvu než tmavě modrou, ale každý materiál v modrém odstínu vrhal trochu jiný odstín, takže ve výsledku jsme se co do barevnosti ani nenudili. Modelky měly na hlavě nasazené černé kožené barety, které nám připomínaly, že jsme stále ve Francii, kde jsou barety doma. 


Na pár modelech se objevil nápis Christian Dior, který jako typický detail moderní módy oživil kolekci. Nejen tímto krokem, ale také díky tomu, že Chiuri navrhovala na podzim 2017 hodně z džínoviny, aby si mohla získat srdce mladých žen. Je patrné, že se návrhářka pokouší dostat módní dům do pozice, kdy bude i pro mladé ženy atraktivní nosit ho během každodenního života, ale stále nepřijít o tradiční klientky. Chirui přiznala, že tématika uniforem se její podzimní kolekce bezprostředně týká: "Chci v kolekcích budovat šatník. Nevěřím v jednotnou uniformu, ale zastávám názor, že každý si musí najít vlastní uniformu, v níž se bude cítit dobře a moci vyjadřovat sám sebe."


vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram