Podzimní kolekce Emanuel Ungaro ve stylu 80. let

Podzimní kolekce Emanuel Ungaro ve stylu 80. let

Podzimní kolekce Emanuel Ungaro přináší vlnu 80. let, polka dots potisky a nadýchané rukávy.

Značka Emanuel Ungaro prochází v posledních měsících hned několika změnami. Snaha navrátit značku do "starých dobrých úspěšných kolejí" si totiž vyžaduje víc než bezezměnnou produkci nových a nových kolekcí. Kreativní ředitel Marco Colagrossi se rozhodl spolupracovat s nákladově efektivnějšími výrobními partnery, což může zapříčinit úbytek zbývajících klientů, zároveň to však může znamenat příliv nové, mladistvé klientely. Prohlásil, že Ungaro potřebuje reset a s tím i lepší důvod k existenci než jen přežívání. Přišel také se slibem nových licencí na obuv a kabelky. Představení kolekce pro podzim a zimu 2018 se tak nekonalo na přehlídkovém mole, ale formou lookbooku na strakatém, puntíkatém plátně.

Tato restartující kolekce tak obsahuje pouze 20 kousků oblečení, kde je téměř vše o 60 % levnější než v předchozích kolekcích. Jak sám návrhář prohlásil: "Když půjde dívka na party do klubu a nějaký chlapec ji polije šaty svým Negroni; je to smutné, ale nebude kvůli tomu plakat".

Návrat 80. let

Z celé kolekce doslova září 80. léta. Květované overaly, nadýchané rukávy a mini šaty na party. Vidíme také dlouhý oranžový semišový kabát a strakatý kožený bomber. Oba tyto kousky mají zakulacené, střapaté límečky, které doplňují potisky a připomínají okvětní lístky. Některé kousky a modely mohou připomínat oděv na Flamengo a působit silným španělským dojmem.

Polka dots a mixování vzorů

Dá se říct, že návrháři smíchali všechny výrazné Ungaro motivy do jednoho a představili tak kolekci plnou puntíků, proužků a florálních motivů. To vše na barevných strakatých podkladech připomínajících vojenské maskovací vzory. Některé abstraktní florální vzory připomínají práce portugalského módního ilustrátora Antonia Lopeze.

V rámci této podzimní kolekce byla představena také řada obuvi pod licencí Malone Souliers. Ta se nese v podobném stylu jako oděv; puntíky a pestré barvy.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram