Podzimní kolekce značky Gareth Pugh je plná ostrých tvarů a černé

Podzimní kolekce značky Gareth Pugh je plná ostrých tvarů a černé

Lesk, černá a kožešiny. To jsou klíčové prvky, které vládnou velmi dominantní podzimní kolekci značky Gareth Pugh.

Dominance. Takto lze jedním slovem popsat nejnovější kolekci značky Garet Pugh. Podle prvotních poznámek byla kolekce navržená pro ženy, které "neakceptují hovadiny". Návrhář tak popřel, že by kolekce byla reakcí na společenské hnutí #metoo, naopak říká, že má poukazovat na ženskou sílu. Gareth Pugh odkazoval na antikapitalistickou performanci umělce Michaela Landy, který šel do jednoho londýnského obchodního domu a ničil všechny světské věci.

Gareth Pugh si hrál s formami a vytvářel velmi nereálné proporce. Kolekce je plná ostrých tvarů a výrazných ramen, které proměňovaly jemné ženské tvary v maskulinní. To však bylo vyváženo drobnými pasy, které vytvořily výraznou siluetu X. Dalším takovým destrukčním prvkem byly kalhoty do pasu, které spolu s vysokými platformami vytvářely iluzi nepřirozeně dlouhých, protáhlých nohou.

Vedle různých podob černé bylo k vidění také několik výrazně modrých kousků a oufitů, kombinace šedé s černou nebo také celoleopardí modely. Bez povšimnutí nezůstaly ani jakési futuristické sklony. Střihy některých kousků byly tvarovány a zhotoveny tak, aby vypadaly jako těla sportovních aut. To můžeme vidět například na zářivě modrém plastovém korzetu. 

Černá a lesk! Skoro jako kdyby postavy přišly z Matrixu. I tak lze popsat několik outfitů z černé lesklé kůže. Některé tak byly pro efekt absolutního zakuklení doplněné rukavicemi, které připomínaly pracovní ochranný oděv. Za zmínku stojí také kozačky nad kolena, které sahají až do horní části stehen.

Gareth Pugh ani letos nezklamal a pro své fanoušky si opět připravil opravdovou podívanou.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram