Podzimní pletená kolekce české návrhářky Božidary nese název Melancholic

Podzimní pletená kolekce české návrhářky Božidary nese název Melancholic

Srpen se přehoupl do druhé poloviny a ať už chceme či nikoliv, brzy nás nemine období, kdy se budeme muset zachumlat do hřejivých svetrů a roláků. A když už toto období nastane, proč to nevzít zcela stylově se svetry české návrhářky Božidary?

Kampaň na podzim a zimu 2019 od Božidary přináší zemité odstíny teplých svetrů a roláků, které vás zahřejí již od pohledu. Tentokrát se návrhářka nevydala směrem výraznějších odstínů, ale zůstala u béžové a hnědé a jím podobných tónů. Inspiraci hledala u malíře A. Modiglianiho, protože celkově umění pro ní má hluboký význam. Z materiálů zvolila převážně virgin merino vlnu a částečné kašmír, budete se tak cítit jako v bavlnce.

„Modigliani je můj nejoblíbenější malíř již od dětství. Je to láska, ke které mě přivedl můj tatínek. Umění obecně ve mně vyvolává pocit krásna, a to je pro mě při tvorbě čehokoli vždy velmi důležité. Mám ráda čisté jednoduché linie, a ty můžete vidět mimo jiné právě v Modiglianiho obrazech," svěřila se nám autorka kolekce, Božidara Richterová.

Kolekce s názvem Melancholic je dostupná na jejím novém webu a i přesto, že jsou některé kousky skladem, přece jen si na většinu počkáte, jelikož se jedná o zakázkovou výrobu. Tohle čekání však dává smysl!

bozidara.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram