Podzimní a zimní péče o nehty

Podzimní a zimní péče o nehty

Zimní sezóna přináší náročné období pro naši pleť, vlasy i nehty. Díky pár krokům budete mít nehty pevné a lesklé po celou zimní sezonu.

Zdravé a upravené nehty nedílně patří ke každé ženě. Vypovídají nejenom o osobní péči a kráse, ale mnohé napoví i v pracovní sféře. Jak tedy pečovat o své nehty, aby byly vizitkou toho, že o ně pečujete s láskou?

Možná si to ani neuvědomujete, ale většina z nás posuzuje ostatní podle upravených nehtů a vlastně podle celých rukou. Proto je nezbytné zvolit komplexní péči.

Šetřete své ruce

Při mytí nádobí, drhnutí kachliček v koupelně, nebo při práci na zahrádce dostávají celé ruce zabrat. Měly byste proto myslet na výživné krémy, které budou nedílnou součástí vaší kosmetiky. Jednou týdně pak můžete zvolit speciální zábaly, například v olivovém či kokosovém oleji se lžící medu a kapkou esenciálního oleje, nebo s čerstvými bylinkami. Nehty pak budou silnější a nebudou se přes zimu lámat. Pokud je to možné, noste v zimě teplé rukavice, ty budou vaše ruce rovněž chránit před minusovými teplotami.

 

Správná manikúra je nezbytnou součástí

Jestliže máte možnost, zajděte si z času na čas na profesionální manikúru i pedikúru, je to opravdu příjemná procedura. Pokud si raději péči o nehty obstaráváte sama, myslete na správné postupy. Nůžky na nehty nechejte ležet ve skříni, pro zkracování používejte zásadně pilník. Nehty pilujte jedním směrem, nikdy ne tam a zase zpět. Nakonec nehtovou kůžičku jemně zatlačte manikérským dřívkem, rovněž ji nestříhejte.

Lakování

Dodat nehtům punc krásy díky laku na nehty miluje spousta žen. Je potřeba vybírat kvalitní laky především podle jejich složení. Ne vždy znamená vyšší cena lepší složení. Ideální je využít podkladový výživný lak a teprve na něj nanést barevný lak na nehty. Na zimu se hodí decentnější odstíny na celý nehet i nesmrtelná francouzská manikúra.
 

Šetrné odlakování

I při výběru odlakovače byste měla být pozorná a pořádně číst jednotlivé složky. Například aceton pro vaše nehty udělá leda tak pěknou neplechu, vysuší je a naruší jejich strukturu. Dnes už pořídíte vatové tamponky, který mají z jedné strany vatu a z druhé jsou opatřeny fólií, která zabrání proniknutí odlakovače na prsty druhé ruky. Je spousta vychytávek, které usnadní péči o nehty, jen je potřeba hledat. A právě po odlakování dopřejte svým rukám regenerační zábal.

Jestliže se vám zdá, že jsou vaše nehty narušené či nemocné, pravděpodobně vám chybí vitamíny či minerály. Od železa až po hořčík jsou pro správnou strukturu nehtu důležité mnohé složky. Nevíte-li si rady, poraďte se s profesionální manikérkou nebo s dermatologem.

pinterest.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram