Pohádková romantika princezny Eugenie

Pohádková romantika princezny Eugenie

Princezna Eugenie se v pátek 12. října 2018 vdala v šatech od anglického návrháře Petera Pilotto. 

Krásná princezna

Každá žena touží po tom, aby se jednoho dne vdala v nádherných šatech v romantické náladě a byla princeznou. Člence královské rodiny princezně Eugenii se sen splnil, a to se vším všudy. Šťastný den byl spojením dvou životů ve Windsor paláci a podle princezny jde na svatbě hlavně o to, jak se lidé cítí a podle toho si budou svatbu pamatovat. Princezna si vzala svou lásku Jacka Brooksbanka. Eugenie působila velmi šťastně ve svém přirozeném líčení, tradičních špercích a pohádkových šatech od anglické značky Peter Pilotto. 

Anglická tradice 

Eugenie úzce spolupracovala s návrhářem dlouhé měsíce a veškeré detaily byly její nápad. Svatební šaty měly dlouhé rukávy, lodičkový výstřih a nekonečně dlouhou vlečku, která se za princeznou nesla jako v Disney pohádce. Princezna spolu s návrhářem prošli celý archiv královské rodiny a tradiční šaty z předešlého století královských svateb. Poté se shodli na tradičním pojetí slavnostních šatů: korzetový vršek a široká sukně s vlečkou. Princezna měla jasnou vizi svého nejšťastnějšího dne. 

Skromná i šlechetná

Velkým přáním princezny byl hluboký výstřih na zádech, který ukazoval princezninu jizvu po operaci zad ve 12 letech, kdy si nechala operovat skoliózu. Důležité byly také symboly Irska, Anglie, Skotska a břečťanu, který reprezentuje rodinný dům novomanželů. Vše se podařilo nenápadně začlenit do šatů. Princezna si svou skromností, obyčejností a nepřehnaným stylem získala i srdce veřejnosti. Krásná nevěsta si zvolila korunku místo závoje, což je podle královského řádu její právo. Vybrala si korunku z královniny kolekce s názvem Zelená Greville vyrobenou v roce 1921 s obrovskými kameny a diamanty. Princezna byla obrázkem štěstí a přirozenosti. 

fashionista.com. vogue.co.uk. bbc.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram