Pokračování amerického putování ,,Ve víru oslav,,

Pokračování amerického putování ,,Ve víru oslav,,

NEW ORLEANS. Nejde přehlédnout, že toto město oslavami žije. Pokud není žádná velká sláva v dohledu, místní si důvod k oslavě najdou vždy.

Každé ráno po velké oslavě je provázeno hlavobolem a úklidem té velké slávy. Stejně tak to vypadalo i v centru tohoto dění. Oslavy Mardi Gras jsou u konce, ale domy, ulice, dokonce i stromy mají na sobě nepřehlédnutelnou vzpomínku v podobě pestrobarevných korálků a všelijaké výzdoby. Fialovou a zelenou, což jsou hlavní barvy New Orleansu, zanedlouho 4. července ji vystřídá červeno-modro-bílá na Den nezávislosti, oranžovo-černá na Halloween a jiskřivě zlatá pro čas vánoční. Nejde přehlédnout, že toto město oslavami žije. Pokud není žádná velká sláva v dohledu, místní si důvod k oslavě vždycky najdou. 

 

M  A  R  D  I   G  R  A  S

My však musíme dál a naši cestu posunout z víru oslav více na jihozápad. Do míst plantáží, kde více než před 150 lety pracovali do úmoru otroci na polích bavlny a cukrové třtiny. Jakmile se blížíme, dýchají na nás  vzpomínky na srdcervoucí ságu Sever a Jih, kdy Patrick Swayze jako chrabrý Orri Main, hájí způsoby jižanského života.

 

K večeru přijíždíme do menšího lousianského městečka Lafayette, které je určené k přenocování před další cestou. Do Texasu. Do kolébky rodea, cowboyů a ranchů, ale to až příště :-) 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram