Polobotky z Oxfordu unosíte v každé situaci

Polobotky z Oxfordu unosíte v každé situaci

Možná vám budou připomínat pánský styl módní obuvi, možná vás přepadne závan nostalgie, co ale rozhodně ucítíte při pohledu na polobotky v anglickém stylu, je touha je vlastnit!

Nepotřebují vysoký podpatek, vlastně většinou nepotřebují žádný podpatek, jsou svým způsobem výstřední, protože připomínají mužskou obuv, a přeci mají něco do sebe. Říká se jim obuv z Oxfordu.

Existuje celá řada oděvů a doplňků, které jsou skutečně mimořádně všestranné a univerzální pro téměř všechny styly a kombinace oblečení. Proto můžeme s jistotou říct, že téměř ke každému outfitu můžete zvolit polobotky z Oxfordu. Zní to až příliš jednoduše, ale právě to je na tom to krásné. Přísně chladná a elegantní dáma, romanticky sladká dívka i retro rebelka mohou zvolit pro svůj styl „Oxfordky“.

Tyto polobotky mají ještě jednu velkou výhodu navíc, padnou snad všem věkovým kategoriím a budete se v nich cítit naprosto pohodlně.

Původ polobotek z Oxfordu

Jak je již z názvu patrné, polobotky z Oxfordu mají skutečně původ v Oxfordu. Dříve je však nosili pouze muži. Netrvalo ale dlouho a ženy je zapojily do svého šatníku, čímž si vytvořily nevšední vzhled.

Předchůdkyně Oxfordek jsou Balmorals, pojmenované po královně Skotska, které sahají až do 18. století. I když jim popularita vydržela dlouho, brzy Balmoralsky předčily Oxfordky. Zcela upřímně ale musíme přiznat, že na módním trhu najdete oba druhy bot a výrazný rozdíl mezi nimi pozná pouze pravý a hrdý Brit.

Tvary i variace jsou různorodé a velkolepé, přesto vhodné pro každodenní nošení. Pro důraz na ženskost pomalu začali někteří návrháři přidávat podpatky či plné platformy, ale ruku na srdce, ty pravé polobotky podpatek nepotřebují.

Hravost najdete i v materiálech. Používají se zejména kůže, semiš a textil, textura musí být jedinečná a výrazná.

Jak kombinovat polobotky z Oxfordu

Úplně nejlépe uděláte, pokud k nim budete volit přísný, minimalistický vzhled. Například hnědé odstíny skvěle využijete pro obchodní schůzky, kde budou vaše boty působit neutrálním, nenuceným odstínem. Kromě kostýmků a sukní můžete k polobotkám nosit i džíny a svetr a důraz tak bude kladen na ležérní styl.

Oxfordky s pruhy se rovněž hodí do práce, ideálně k úzké sukni, šatům či polodlouhým přiléhavým kalhotám. Eleganci vytvoříte pomocí černé klasiky či díky čisté bílé. Polobotky unosíte i k večerní róbě, v tomto případě vybírejte ze semišových materiálů.

V neposlední řadě nezapomeňte ani na podkolenky, které k polobotkám ladí snad možná ze všeho nejvíce. K tomu samozřejmě sukni či šaty. Sice to zní tak trošku jako retro, avšak uvidíte efektní výsledek a fantastickou kombinaci vůbec. Jestliže však nakonec přeci jen sáhnete po kalhotách, už do polobotek ponožky neberte.


Doplňky

Z doplňků doporučujeme klobouky, vesty, saka, především v semišových variantách, sluneční brýle a jednoduché kabelky. Zapomeňte na výrazné detaily, jako jsou volánky či složité sklady. V tomto stylu uvažujte „jednoduše“ a budete vypadat velkolepě. Jde přeci jen o velmi roztomilý módní trend.

                                                                                zdroj: Pinterest.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram