Ponořte se s hedvábím Hermès do mytologického příběhu

Ponořte se s hedvábím Hermès do mytologického příběhu

Hermès má mnoho příběhů. Jednou z jeho inspirací jsou také mýty a především bájné zvíře Pegasus, který v nové kolekci Podzim/Zima zažívá určitou proměnu.

 

V kolekci jaro/léto byl uveden motiv "Les Facéties de Pegase", který tak krásně vystihoval téma roku „Metamorfóza“, díky božskému zvířeti, jakým je Pegas. Ten často inspiruje básníky, malíře či jiné umělce.

Dnes bychom vám rádi pověděli příběh, jenž z mýtu o bájném Pegasu vychází, a inspiroval další z motivů na hedvábí. Novou interpretací je design "Zebra Pegasus", popisující proměnu Pegase v Africe.

Návrhářka Alice Shirley, absolventka Central Saint Martins College of Art a Prince’s Drawing School v Londýně, byla vždy velmi fascinována mýtickým Pegasem a nezkrotností zebry.  Ve svém pojetí šátku kombinuje obě formy a nechává řecký mýtus v Africe růst. Mýtický kůň na sebe bere podobu zebry, přijímá elegatní černo-bílé pruhy a jeho křídla na sebe berou podobu křídel afrických papoušků.


Zasněte se spolu s námi, nechte se omámit kouzlem tohoto mýtického stvoření a luxusního hedvábí. Pohrajte si s jejich vázáním, objevte něco nového a neobyčjeného!

Šátky s tímto motivem jsou dostupné již nyní v butiku Hermès ve variantě 90x90cm z hedvábí za 8.600Kč, nebo ve variantě z hedvábí a hřejivého kašmíru 140x140cm za 23.200Kč.

Zdroj: Hermés

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram