Porotkyně soutěže Kadeřník roku Karine Jackson je přesvědčená o kvalitě soutěže

Porotkyně soutěže Kadeřník roku Karine Jackson je přesvědčená o kvalitě soutěže

Úspěšná kadeřnice z Anglie, vítězka soutěže Kadeřník roku v roce 2007 a finalistka v roce 2009 Karine Jackson vyprávěla o tom, jak moc ji práce baví a také o tom, jak těžké je v dnešní době přijít s něčím novým. 

Máte v přihlášených vlasových kolekcích nějakého favorita?

Je jich tam několik, nedokážu ale říct jednoho konkrétního. Bude zajímavé vidět, kdo bude nakonec nominován. 

Vidíte nějaký trend, který spojuje kolekce?

Myslím, že tam jsou velmi silné barvy. To je jasně vidět. 

Když srovnáte soutěž Kadeřník roku v jiných zemích se soutěží zde v Čechách, cítíte rozdíly?

Myslím, že ty kolekce přihlášené do české soutěže Kadeřníka roku jsou velmi kvalitní.

Pomohlo vám prestižní ocenění ve Vaší kariéře?

Ano, ocenění mi určitě v kariéře pomohlo. Pomohlo mi to posunout můj business na mnohem vyšší úroveň a také to skvěle zapůsobilo na práci v našem týmu v salonu. Kadeřníci jsou totiž těmi, kdo vám pomáhají vyhrát tu cenu a získané ocenění je i jejich odměna za podporu. Klienti pak vašemu salonu více důvěřují a celkově vás to ve všech směrech posouvá dál. 

Když mluvíme o Vašem salonu, tak musíme zmínit, že to není ledajaký salon, ale že je to „ten“ salon v Londýně. Jaké tajemství se skrývá za úspěchem Vašeho salonu? 

Tajemství je v tom, že milujete to, co děláte (smích). Já svou práci miluju a hrozně ráda spolupracuji se svým týmem. Někteří z nich jsou se mnou v podnikání takřka od začátku. Dnes salon funguje dvanáctým rokem a čtyři jeho členové jsou se mnou už deset let! Svým lidem se vždycky snažím dávat prostor a spolupracovat s nimi, nemít na ně jen samé požadavky. Tím, že mají prostor pro seberealizaci, přebírají i spoluzodpovědnost za salon a víc si své práce cení. Jsem na ně za jejich samostatnost velmi pyšná a vždycky mě malinko dojme, když se vrátím z některé z mých mnoha cest a zjistím, že v salonu byl problém, o kterém ani nevím, protože ho moji lidé sami vyřešili a vlastně mě vůbec nepotřebují (smích). Ne vážně, myslím si, že je to moc dobře. Pracujeme hodně s koloracemi, vyměňujeme si nápady v týmu, jdeme společně kupředu. Vyměňujeme si rovněž nápady v celém kadeřnickém odvětví, a to jak v Londýně, tak i všude jinde. 

Zmínila jste kolorace. Je mezi soutěžními příspěvky v rámci této sekce něco, co by Vás mohlo inspirovat?

Je zde několik nádherných prací. V dubnu budu podávat svou vlastní přihlášku a asi se ještě jednou zamyslím, jak to bude, ale určitě se zaměřím na barvy. 

Je zde něco, co byste v souvislosti s koloracemi doporučovala, na co byste se zaměřila?

Momentálně ještě experimentuju, takže toho nechci moc prozradit. Uvidíte (smích). Hodně experimentujeme v rámci míchání a kombinování barev. Víte, je velmi těžké přijít s něčím novým. Loni jsme měli úžasný příspěvek na téma kolorace, a přemýšlím, že to budu dále rozvíjet. Barva se musí vyvíjet, nejde pouze jít přímo od jednoho bodu k druhému. Barva znamená proces, který se vyvíjí.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram