Pozitivní přístup k životu

Pozitivní přístup k životu

Za poslední dobu se mnoha lidem kvůli koronavirové situaci na povrch vydralo několik problémů. Jak pracovních, osobních tak psychických. Jak si zajistit pozitivní přístup za každé situace?

zdroj: pexels.com

To, co se kolem nás děje, můžeme ovlivnit jen do určité míry. Z toho vyplývá, že nejsme páni tvorstva a nemůžeme vše řídit. Co ale řídit můžeme, jsou naše pocity, jednání a chování. Ve zkratce to, jak na danou situaci zareagujeme.

Jde o volbu

Na řadu přichází už stále omílané téma „pozitivismus“ a jeho kladný vliv na náš život. I když se o tom dočtete téměř na každém rohu, tak se stále někteří lidé tímto „návodem na šťastný život“ neřídí. Je totiž mnohem jednodušší být stále negativní a na vše možné se vymlouvat a nadávat.

zdroj: pexels.com

Jak si to udržet

I když to není vždy snadné, pozitivní myšlení je třeba si udržet. Jde o jakýsi mentální a emoční přístup jedince, který se zaměřuje na pozitivní stránky svého života. Neignoruje ty negativní, ale zároveň se jimi nedá příliš ovlivnit. Jde o jakousi schopnost a volbu vidět pozitivní věci i na negativní situaci či problému. Uvedeme si jednoduchý příklad. Je léto a celý den prší, vy přijdete unavení z práce a po cestě domů zmoknete. Ano, můžete nadávat na déšť i otravnou práci. Ale co se na to podívat z pohledu vděku, že nějakou práci vůbec máte, v létě vám déšť nic neudělá a máte to štěstí, že se máte kam vracet – domů. Pokud nemáte dobrý den, tak si s někým promluvte, dostaňte to ze sebe a jděte dál. Až když přijdou velké problémy, tak se vám takový přístup bude hodit.

zdroj: pexels.com

Pět přátel

Pozitivní myšlení se také odvíjí od lidí kolem vás. Podle psychologických studií existuje pravidlo 5 nejbližších přátel, kteří vás definují. Jsou to ti, se kterými trávíte nejvíce času, ale nepočítá se vaše rodina a příbuzní. Je některý váš kamarád nebo kamarádka příliš negativní? Vysává z vás energii? Pak si rozmyslete, zdali má takové přátelství pro vás cenu.

zdroj: pexels.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram