Prada, vrstení a hra se vzory

Prada, vrstení a hra se vzory

Miuccia Prada zůstává u sytých tlumených barev. Přidává nový typ vzoru, hodně vrství a z Prady vytváří značku pro každodenní nošení bez omezení.

Prada je jedním z těch módních domů, jenž mají hluboké kořeny a silnou tradici. Jen tak vybočit z naplánovaného směru značky nelze, a už vůbec ne přidávat do kolekcí nějaké velké změny. I tak se ale s Pradou vůbec nenudíme. Její kousky jsou poznatelné a styling jedinečný, dokonce i s barvami se Prada již několik sezón drží u podobných odstínů.

Miuccia Prada se pustila do bohatého vrstevní oblečení a při vytváření kolekce pro sezónu Podzim/Zima 2016-2017 si představovala ženu stojící nad kupou oblečení na zemi, která se musí rozhodnout, co si ten den vybere a z čeho sestaví svůj outfit. ,,Musíme porozumět tomu, kým dnes jsme. Je přirozenou vlastností ženy být složitá a nepopsatelná… Jako ruská panenka umístěná uvnitř jiné,“ řekla k filozofii kolekce Miuccia.

Se vzory značce tentokrát vypomohl ilustrátor, malíř a spisovatel Christophe Chemin. Prada jeho vzory bez ostychu zkombinovala dohromady a konečný výsledek mírnila odstínem noční oblohy na kabátech, černou a khaki zelenou.

U šatů značka přešla k nařasení rukávů a zvýraznění pasu pomocí pásku. Všechno to vrstvení potom Miucciua završila kabelkou přes rameno, která se podle ní bude příští sezónu nosit hlavně vpředu kousek před loktem, a někde i námořnickými čapkami s doprovodem vysokých zašněrovaných kozaček.

Foto: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram