Prázdninový Dyzajn market

Prázdninový Dyzajn market

První srpnový víkend si na Piazzetě Národního divadla přijdou děti všech věkových kategorií i rodiče na své na tradičním Dyzajn marketu. 

Mezi 200 dyzajnéry naleznete spoustu originálních oblečků, autorských hraček a vtipných doplňků. V dětském koutku na děti čeká celkem osm dílen a workshopů, z toho pět bude mít na Dyzajn marketu premiéru. “Naše workshopy jsou určeny pro děti všech věkových kategorií, mnohé i pro jejich rodiče. Sama mám děti tři a na Dyzajn marketu se mnou v dětském koutku tráví mnoho času, mnohdy se zapojím i já a často se nechá strhnout i manžel.” říká Markéta Štindlová, dramaturgyně dětského koutku. Navíc každý dyzajnový den zahájí dětské divadlo na hlavním pódiu.

V sobotu program v dětském koutku začne animační dílnou Ponrepa dětem, kde si každý může rozpohybovat svůj vlastní kreslený film. Dále nás čeká zdobení a dekorování sněhobílého porcelánu s Lenkou Malískou ze Studia Malíská. Dílna Ani-Muk připraví tajemné krabičky s návodem a vším potřebným k tvorbě. První den pak zakončí workshop, který návštěvníky seznámí s principy sestavení krasohledu, jež si navíc mohou vyzdobit dle vlastní fantazie.

Ani na hlavním pódiu se v sobotu 6.8. nezapomene na malé diváky. Loutkovou pohádku Detektiv Lupa a Tajemná Věž zahraje v 11.00 hodin Divadlo Damúzavšem dětem, co se nebojí. Ti se vydají s detektivem Lupou do jedné zapomenuté vesnice na kraji začarovaného lesa, kde se skrývá tajemná věž a mohou napjatě sledovat, zda se mladému detektivovi podaří rozluštit záhadu ztracených dětí a dostat srdce krásné Emílie.

Nedělní dopoledne v dětském koutku bude patřit jazykové škole Keytone. Tento workshop je vždy plný rozesmátých dětí, které se pod vedením rodilých mluvčí během hry učí anglicky. Nakladatelství Meander se se svými knihami Dyzajn marketu účastní pravidelně, tentokrát však s sebou poprvé přiváží dílnu, kde je možné si vytvořit vlastní přáníčka a pohlednice. Další nováček jak na Dyzajn marketu, tak s workshopem je značka zajímavého jména “Vařím v ateliéru, maluju v kuchyni”, kde si originálně namalujete porcelán. A na závěr nedělního večera si každý může vyzdobit obal na žvýkačky v dílně Charity Gums.

O tradiční pódiový program pro děti se v neděli postará divadlo KAKÁ s klasickou loutkovou pohádkou Lakomá Barka podle Jana Wericha. Nic nepoplete člověka tolik jako jméno vesnice Dejvice. Řekli byste, že je to od slova DEJ-VÍCE. Ale ono je to v této vesnici úplně naopak. Kdo je Barka a proč se o ní říká, že je lakomá? A je lakomá jenom Barka? A proč se jenom Barka ocitne v nesnázích? Anebo je to ve vesnici Dejvice ještě úplně jinak? To se teprve dozvíme…

Pokud vaše ratolesti dostanou hlad, uspokojíte je slanými či sladkými  palačinkami od Galetky, přírodní limonádou od Herbert sirupů a nejlepší zmrzlinou od Creme de la Creme, která se svou vanilkovou vyhrála zmrzlináře roku v Čechách.

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram