Pre-Fall Bottega Veneta ve hře s geometrií

Pre-Fall Bottega Veneta ve hře s geometrií

Přestupní stanice mezi jarní kolekcí prezentovanou v Miláně a podzimní přehlídkou, která se uskuteční v únoru v New Yorku. Takový je Pre-Fall návrháře Thomase Maiera pod Bottega Veneta.

Pořadí modelů také odpovídalo - nejdříve jaro, potom léto, na závěr podzim. Jako první jsme viděli modely v tělových odstínech a jemných pastelech, které ženy rády nosí, zejména na jaře. Následovaly výraznější tóny červené a oranžové a kolekce vrcholila s kanárkově žlutým kabátem. Markantní bylo použití geometrických vzorů a hra s obrazci. Upnutá trika s dlouhým rukávem, šaty, blůzy i sukně byly plné abstraktních vzorů, které adekvátně doplňovalo studiové pozadí. 

Maier si vyhrál s detailním zpracováním. Širokým áčkovým sukním na bocích přidal dvě velké obdélníkové kapsy, které zvýraznil blyštivými flitry v poněkud neobvyklé velikosti. Modelkám v pase zapnul několik pásků, které se navzájem doplňovaly a na nohy modelky obuly klasické jehlové lodičky. V Pre-Fall Bottega Veneta převládla láska ke vzorům, geometrii a trochu cítit jsme mohli také op-art.  

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram