Přechodové kabáty podle typů postavy: Který sedne vám?

Přechodové kabáty podle typů postavy: Který sedne vám?

Přichází překrásné období přechodových kabátků. A letos je opravdu z čeho vybírat. Vybere si i ta, které zrovna nevoní maxi styl, ze kterého čerpají aktuální módní trendy.

zdroj: pinterest.com

1. Postava - obdélník

Ramena a trup v jedné rovině. Žádné extrémy v prsou ani v bocích. Typ postavy jako Cameron Diaz, Gwyneth Paltrow či Kiera Knightley. Na tuto postavu se hodí velká většina kabátů. Je to jedna z mála postav, která může nosit over-sized kabáty.

Zdroj: Pinterest

2. Postava - jahoda

Postava jako má Renée Zellweger a Naomi Campbell. Jelikož má tento typ postavy robustnější horní polovinu těla, je obtížnější vybrat kabát, který tento objem spíše zakryje. Této postavě proto sednou spíše střihy, kde se klade důraz na pas, detaily v oblasti dekoltu. Bát se nemusíte ani barev.

Zdroj: Pinterest

3. Postava - hruška

Postava hrušky se vyznačuje především většími boky. To nutně není negativní věc, co se týká výběru kabátů. Efektu lze dosáhnout především páskem, který zdůrazní vaše přednosti. Vhodné jsou také kratší kabáty či 3/4 délka. Přednost dejte také spíše volnější velikosti. Tuto velmi častou postavu mají například Jenifer Lopez, Kim Kardashian či Scarlett Johansson

Zdroj: Pinterest

4. Postava - přesýpací hodiny

Tento typ postavy je jednoznačně soustředěn křivkami kolem pasu. Pokud máte tento typ postavy, jistě vám ji mnohá žena závidí. Co se týče ale módy, a zvláště pak výběru kabátů, může se jednat o velkou svízel. Své o tom vědí například Marilyn Monroe, Beyoncé, Jane Mansfield či Brigitte Bardot. Sáhnout můžete zaručeně po trenčkotu s páskem. Neuškodí vám ani objemná kožešinová kapuce.

Zdroj: Pinterest

5. Postava - jablko

Postava jablíčka znamená především objemnější horní polovinu těla a úzké nohy. Lidé si často tento typ spojují s plus sized velikostí, ale nic není dále pravdě. Tímto typem je totiž například herečka Angelina Jolie, o které by rozhodně nikdo neřekl, že je plus-sized. Mezi dalšími zástupkyněmi tohoto typu jsou například Amy Schumer, Catherine Zeta-Jones nebo Drew Barrymore. Mezi hlavní hrdiny světa kabátů pro tento typ postavy jsou více členité kabátky či dokonce trenčkoty.

Zdroj: Pinterest

Další typy

Jistě, ne každá z nás se vždy může snadno identifikovat s těmito typy. Můžete například být právě jedním z extrémů, jako je typ petite, plus sized nebo tall. I pro vás však máme pár rad na nové podzimní kabáty. Pro petite (drobná postava) se hodí spíše delší kabátky, které opticky protáhnou vaše nohy. Pro typ plus-sized (postava s křivkami) se vyhněte ramenním vsadkám a velkým kapsám, a naopak dejte přednost páskům. A pro typ tall (dlouhá postava) opět doporučujeme kabáty spíše kratší, tak se vaše postava opticky více strukturuje a detaily vašeho kabátu by měly upínat pozornost spíše k horní polovině vašeho těla.

Zdroj: Pinterest

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram