Preciosa a Fashion Revolution v kampani za udržitelnou módu

Preciosa a Fashion Revolution v kampani za udržitelnou módu

Ne náhodou se Preciosa, tradiční český výrobce skleněných perliček, zapojila do projektu Fashion Revolution, který doprovází výstavu portrétů masajských žen od Vladii Bajerovske s názvem Odyssea Masajů.

Preciosa totiž stejně jako Fashion Revolution prosazuje tzv. udržitelný módní průmysl. Ten je založený na vyrovnaném poměru tří pilířů – životního prostředí, společnosti a ekonomiky. V současné době je jeho podoba pochopitelně neudržitelná, protože obětuje životní prostředí a lidský blahobyt vyšším ziskům.

 

Naštěstí ale stále existují firmy vytvářející udržitelnou produkci, a tedy trvalé hodnoty. Jednou z nich je právě PRECIOSA Traditional Czech Beads, která se připojuje k veřejnému dialogu a podpoře iniciativy Fashion Revolution, a to prostřednictvím výstavyOdyssea Masajů konající se od 31. července 2015 přímo v pražském Showroomu PRECIOSA Lighting.

 

Součástí výstavy je doprovodný program v podobě veřejné diskuze s ambasadorkou projektu Kamilou Boudovou na téma: „Udržitelná produkce nejen v módním odvětví“. Samotná diskuze se koná 11. srpna od 19.00 hodin, těšit se ale můžete např. i na tvůrčí worshopy s tradičním materiálem.

Foto: Vladia Bajerovska

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram