Precizní casual styl v Resort kolekci 2016 značky Boss

Precizní casual styl v Resort kolekci 2016 značky Boss

Hned na začátku je třeba uvést na pravou míru malou mystifikaci v názvu. Casual na této kolekci není totiž vůbec nic. Ale sám návrhář věří, že Resort 2016 přeci jen trochu casual je. 

Na kolekcích Resort se nám líbí, že přestože v nich pochopitelně zůstává zachována filosofie značky, odlišují se od klasických jarních a podzimních přehlídek a především se různí i nápady návrhářů. Hlavní návrhář Bosse Jason Wu nebyl vyjimkou. Žena, jež se obléká do značky Boss, je dle Jasona ambiciózní manažerka sídlící v jedné z kanceláří s výhledem na celé město. Ve stejné linii s její povahou a kariérou jde i její šatník, který je stejně impozantní jako ona a zároveň i stejně schopný.

Rozumějme tomu tedy tak, že modely značky Boss odpovídají přesně těmto požadavkům. Jsou úchvatné, ženské, a také dostatečně dominantní. Ovšem ne zbytečně komplikované, protože pak by ztratily svou přímočarost, která je dozajista velmi efektivní. Jenže v kolekci Resort 2016 se Jason rozhodl, že se zaměří na více uvolněné outfity. Nedočkali jsme se vize manažerky v teplákách. Zato přišly pletené svetry a také nějaké šaty s výstřihem, ale přesto nic z toho neztratilo řád a striktní střih. 

Jasonovi se tedy nepovedlo úplně představit uvolněnou kolekci, ale přesto je pěkné sledovat jeho pokus o rozšíření záběru značky Boss. Ukázal se jako skvělý krejčí a předvedl především typické kalhotové kostýmky, rovné linie šatů a barevnou oddanost neutrálním odstínům. Polovinu kolekce nechal v baby modré a některé z těchto modelů pojal v duchu mořských vln. Ale ani tam nepřišla oblá linie. I vlnky totiž zůstaly v ostrých tazích.

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram