Přehlídka kolekce Terezy Sabáčkové pro Podzim/Zima 2016-2017 nadchla

Přehlídka kolekce Terezy Sabáčkové pro Podzim/Zima 2016-2017 nadchla

V Českých Budějovicích odprezentovala úspěšná návrhářka Tereza Sabáčková svou podzimní kolekci 2016 plnou skvostných společenských a svatebních šatů.

České Budějovice hostily další módní přehlídku úspěšné české návrhářky Terezy Sabáčkové. Ta polovinu své akce věnovala rozvíjejícím se talentů. Ženy, které se v jejích kurzech umístily na předních příčkách, mohly na mole předvést vlastní kolekce. Hostem byl Václav Noid Bárta, který večer doprovodil dvěma písničkami a také jeho manželka Gabriela Bártová. Ta se prošla po módním mole v modelech přímo Terezy Sabáčkové. Během přehlídky zářila štěstím a bylo znát, že si svou práci velmi užívá. Možná také proto, že jsou spolu s Terezou dlouholeté kamarádky. Vidět jsme mohli také malou holčičku, která předvedla dvoje dětské šatičky. 


Kolekci návrhářka pojmenovala Vision of the Past. V modelech se promítaly Tereziny vzpomínky na minulost, její přítomnost i vyhlídky do budoucnosti: "Inspiruji se hlavně tím, co mi prochází hlavou a zahraniční módní scénu tak stíhám vnímat pouze okrajově. Mojí velkou celoživotní láskou je krajka, která je k mému potěšení poslední dva roky velmi aktuálním trendem. Takže to využívám naplno," prozradila po přehlídce Tereza Sabáčková. Modely byly opravdu krajky plné, i přesto si zachovaly vzdušnost. Té napomáhaly také studené odstíny. Několik šatů bylo založeno na černém podkladu a barevných květech, což nám evokuje tvorbu italského dua Dolce&Gabbana. Na závěr přehlídky přišlo několik svatebních modelů, ke kterým se krajka nepopiratelně hodí. 


České Budějovice přeci jen nejsou zrovna pulzující metropolí, i přesto zažila návrhářka přehlídky i v menších městech: "Často platí, že čím menší město, tím lepší atmosféra. Lidé to tam totiž berou jako událost roku, jdou se bavit a ta atmosféra je úžasná! Ve větších městech se lidé zaměřují více na módní trendy a jsou chladnější, ale je to větší show. Každé má svoje. České Budějovice jsou někde mezi."


Poslední modelka přinesla na molo hořící plamen svíčky a světla v sále pozhasínala. Z reproduktorů zaznělo krátké zamyšlení se nad situací ve světě, která nám připomněla,  že štěstí a hojnost jsou vrtkavé. V ten moment úsměv přítomných zamrzl. O to větší aplaus ovšem nastal s koncem přehlídky. "Tuto část jsem tam vložila, protože takové věci vnímám a cítila jsem, že to sem patří. Zároveň to souvisí i s mou inspirací," objasnila nám Tereza Sabáčková svůj nečekaný krok. Přehlídka se vydařila. Návrhářka ale zůstala nadále skromná: "Z reakcí, které jsem zatím slyšela, se lidem asi líbilo. Za což jsem strašně moc ráda. Když dokáže má kolekce probudit emoce, je to velmi příjemné."



Foto: Tereza Sabáčková FB

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram