Přichází velký zlom: Victoria's Secret najmula první plus-size modelku

Přichází velký zlom: Victoria's Secret najmula první plus-size modelku

Jedna z nejpopulárnějších značek spodního prádla poprvé přichází s modelkou větší velikosti. Někteří kritici však vzkazují, že tento krok učinili příliš pozdě.

Tlak veřejnosti je spouštěčem, který nakonec značku Victoria's Secret „donutil“ ke změně strategie. Ženy s většími velikostmi nejsou tabu a čím dál více značek se uchyluje k tomu, že je obsazuje do svých kampaní i na módní mola. Ve Victoria's Secret se však stále snažili zachovat obraz extra štíhlých andílků.

Je to rok, kdy se bývalý ředitel marketingu společnosti Ed Razek vyjádřil pro časopis Vogue, že Victoria's Secret nemá zájem na tom obsadit modelky nadměrných velikostí nebo transgender modelky do svých kampaní. Zákazníci však zvedli vlnu nevole, Ed Razek nakonec po téměř třiceti letech odstoupil ze své pozice a v srpnu letošního roku jsme měli možnost vidět první transgender modelku, Valentinu Sampaio, kterou nyní následuje první plus-size modelka Ali Tate-Cutler.

Modelka oficiálně vyjádřila své nadšení pro spolupráci se značkou Victoria's Secret a Bluebella. „Bylo to neskutečné,“ řekla. „Nikdy jsem nečekala, že uvidím fotku sebe sama vedle těchto špičkových supermodelek, na které jsem se dívala od doby, kdy jsem byla malá holčička." Tate-Cutler dále uvedla, že je první plus-size modelkou velikosti 42-44, a že právě v USA je velikost 44 průměrnou velikostí žen zde žijících.

Victoria's Secret však od roku 2017 bojuje se stále se snižujícími zisky. Nejsou to jen špatné marketingové kroky, ale také velká konkurence na trhu. Spousta značek navíc sází na modelky různých velikostí a rozdílného etnického původu.

 

instagram.com/alitatecutler

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram