Přijďte v sobotu ochutnat víno na zámku v Letovicích

Přijďte v sobotu ochutnat víno na zámku v Letovicích

Již 27. července ožije na zámku v Letovicích Festival kvalitního jídla a pití. Čeká nás jedinečná událost, která zde doposud neměla obdoby.

Ptáte se, kde Letovice leží? Od Brna něco málo přes půl hodinky směr Svitavy, z Prahy to při troše štěstí máte necelý tři hodiny cesty, ale zážitek vám v paměti zůstane rozhodně podstatně déle.

Více než třicet pečlivě vybraných vinařů a dodavatelů vín vás již tuto sobotu omámí (nebo se o to alespoň pokusí) lahodnými odrůdami vín. Věříme, že každý si najde svého favorita. Návštěvníky čeká šestihodinová volná degustace vín z Čech, Moravy i proslulých světových vinic. Mezi vinaře přijala pozvání i německá milovnice vín Anna Julie Faude, zástupkyně vinařství Griesel Sekt. To patří mezi nejlepší producenty šumivých vín v Německu a v Letovicích bude mít značka svou českou, respektivevmoravskou premiéru. Každý z více než třiceti vinařů a dodavatelů vín přiveze na ochutnání to nejlepší ze svého portfolia, je tedy na co se těšit.

Koňakové opojení

Italský astronom a fyzik Galileo Galilei kdysi řekl, že víno je světlo spojené kapalinou. V tomto duchu se pak opulentní chuť koňaku zdá být světlem našeho bytí. Hrozny vinné révy totiž v podání jedné z nejstarších francouzských značek Rémy Martin ze západofrancouzského Cognacu mění svou podobu na lahodný mok, který zraje v dubových sudech několik let. Opravdu velmi starý, zrání probíhá v rozmezí čtyřiceti až sta let, a tudíž i velmi speciální koňak s názvem Louis XIII můžou pod vedením ambasadora společnosti pro Českou republiku ochutnat zájemci v rámci masterclass. Tato hodinová lekce proběhne od šesté do sedmé hodiny večerní, účastníci propadnou neopakovatelnému charakteru prémiového koňaku, který jako jediný na světě nese označení Ultra Premium Cognac.

Šestichodové menu na závěr a noc Pod Zámkem

Ochutnávkou koňaku však program nekončí. Na náročného gurmeta, který si koupí VIP vstupenku na festival Víno na zámku, čeká gurmánský večer par excellence. Organizátoři akce v čele s kreativním mozkem, špičkovým sommelierem Jiřím Beerem, připravili pro náročné hosty šestichodové menu párované s raritními víny a zakončené právě ochutnávkou koňaku Louis XIII od Rémy Martin. V důkladně sestaveném menu se objeví, mimo jiné, takové lahůdky jako jsou foie gras, telecí svíčková či tartar z mušlí svatého Jakuba. V rámci večeře je zahrnuto také ubytování v hotelu Pod Zámkem včetně transportu mezi zámkem a hotelem.

Ceny vstupného a podrobnosti

Cena vstupenky na hlavní část festivalu, který trvá od 12:00 do 18:00, v předprodeji 650 Kč, na místě pak 800 Kč. V částce je zahrnuta neomezená degustace vín všech vystavovatelů a prohlídka zámku v průběhu hlavní části festivalu. Masterclass pod vedením ambasadora Rémy Cointreau s degustací koňaků Rémy Martin stojí 1650 Kč a potrvá od 18:00 do 19:00. V ceně masterclass není zahrnuta cena vstupenky na hlavní část festivalu. VIP vstupenka na festival Víno na zámku stojí 12 000 Kč a zahrnuje vstup na hlavní část od 12:00 do 18:00, plus degustační večeři doprovázenou ochutnávkou raritních vín. Degustace je zakončena ochutnávkou koňaku Louis XIII od Rémy Martin. V ceně je ubytování se snídaní v hotelu Pod Zámkem v nedalekých Boskovicích a odvoz ze zámku na hotel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram