Připravte sebe a svou pleť na teplé dny

Připravte sebe a svou pleť na teplé dny

Každý z nás si nejspíš vzpomíná, jak nás maminka s babičkou natíraly krémy na opalování, abychom se na slunci nespálili. Neustálé patlání krému na obličej i tělo nám šlo krkem, ale mělo to svůj důvod.

zdroj: pexels.com

Léto přichází a s ním i první teplé dny. Pokud si myslíte, že vás takové slunce nespálí, opak je pravdou. Většina z nás se už nemůže dočkat na opalování, ale vždy je nutné myslet na pár základních pravidel.

Omezená ochrana

Pokud chcete trávit každou volnou minutu na slunci, nezapomeňte na správnou ochranu. Vaše tělo si ji dokáže vytvořit samo, ale jen na krátkou dobu. Záleží také na tom, jaký typ jste. Je to jednoduché, čím světlejší máte kůži, tím snadněji se můžete spálit a vaše vlastní ochrana se pohybuje mezi 5 -15 minutami. Pokud máte tmavou pokožku i vlasy, pak máte ochranu až na 30 minut, ale nic se nesmí podceňovat.

zdroj: pexels.com

Vždyť jdu jen na balkon

Pokud nebudete používat krémy proti škodlivému UV záření, mohou se vám předčasně vytvořit nebo prohloubit vrásky. Pupínky a další kožní problémy a o rakovině kůže se raději ani nezmíníme. Milujete opalování? Žádný problém, jen se před tím pořádně natřete, a to i v případě, že si "jdete jen číst na balkon".

zdroj: pexels.com

Co zvolit

Není velký rozdíl mezi krémem a olejem na opalování. Je to věc vašich preferencí. Myslete především na to, jakou kůži máte a zbytečně neexperimentujte. Pokud máte citlivou pokožku, tak se dívejte spíše po přírodních a lehkých složkách. Pokud spadáte do skupiny se světlou pokožkou, pihami, blond nebo zrzavými vlasy, pak by váš ochranný faktor měl být 50+. Jste-li přirozeně tmaví a rychle se opálíte, tak volte faktor 15+. Jestli jste někde mezi, tak volte 20-40+.

zdroj: pexels.com

Benefity

Co nám pobyt na slunci kromě krásně opálené pokožky přináší? Především zvýší produkci vitaminu D, který je velmi důležitý pro naše tělo a také nám zlepší náladu. Slunce dokáže tělu dodat potřebnou energii, ale nic se nesmí přehánět. Jak si ráno a večer čistíte zuby, tak i natření krému či oleje mělo být automatické. Sluneční ochranu bychom měli brát jako naprostou samozřejmost k letním dnům.

zdroj: pexels.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram