PŘIROZENĚ KRÁSNÁ BEZ CHEMIE

PŘIROZENĚ KRÁSNÁ BEZ CHEMIE

Lidí, kteří se zajímají nejen o kvalitu jídla, ale zároveň kladou důraz na složení přípravků určených k péči o tělo, je stále více. Více lidí začíná číst etikety a zajímá se o potenciálně škodlivé látky, které se vyskytují v krémech, šamponech, mýdlech či v zubních pastách.

Zaměříme se na rozdíly mezi přírodní a běžnou kosmetikou:

Nejzákladnější rozdíl mezi eko přírodní kosmetikou a běžnou kosmetikou je v obsažených složkách, ze kterých je vyrobena.

Obecně platí, že přírodní kosmetika může být nazývaná přírodní, pokud obsahuje složky z přírodních zdrojů s minimálním či žádným obsahem syntetických složek.

Následující ingredience v přírodní kosmetice pravděpodobně nenajdete:

Syntetické konzervační látky, které mají za úkol zvýšit trvanlivost produktu, nejsou v přírodní kosmetice obsaženy.

Umělá barviva ve formě syntetických barviv a pigmentech jsou škodlivá. V přírodní kosmetice se využívají k barvení přírodní zdroje. 

Syntetické vůně jsou koktejlem chemikálií a i když nebývají na etiketách zmiňovány, jsou v kosmetice obsaženy a zatěžují organismus. V přírodní kosmetice se používají přírodní esence.

Těžké kovy jako je olovo a arsen se sice vyskytují v přírodě, ale ve vysokých dávkách jsou spojeny se zdravotními problémy. Při výrobě přírodní kosmetiky se dodržují bezpečnostní limity pro tyto přísady.

6 DŮVODŮ, PROČ DÁT PŘEDNOST PŘÍRODNÍ KOSMETICE

VHODNÁ PRO CITLIVOU POKOŽKU

Přírodní formule přípravků k péči o tělo nedráždí pokožku a je vhodná ke každodennímu použití. Klasická kosmetika může mít za následek svědění, pupínky, vyrážky, zarudnutí či alergické reakce.

NEOBSAHUJE TOXINY A SYNTETICKÉ ESTROGENNÍ SUBSTANCE

Přírodní kosmetika je antiestrogenní, tzn. neobsahuje parabeny či jiné chemikálie, které kromě toho, že prodlužují životnost produktu, narušují produkci estrogenu a souvisí se vznikem hormonální nerovnováhy.

Goodie.cz - přírodní mýdla 95g / 158 Kč

VÝŽIVA POKOŽKY

Stejně jako mnoho jiných produktů vyrobených z organických látek, i přírodní kosmetika dodává výživu zvnějšku. Při výrobě se používají přísady, jako jsou superpotraviny či supersložky (spirulina, aktivní uhlí, rakytník, kosmetické jíly, bahno z mrtvého moře, kvasnice), kokosový či arganový olej a další. Tyto přísady a další látky jsou dobře známé svými blahodárnými účinky, které si můžeme dopřát skrz naši pokožku. Tyto superpotraviny či supersložky jsou také plné mikronutrientů, antioxidantů, které mohou pomoci zabránit předčasným příznakům stárnutí nebo udržovat krásnou, hebkou, zdravou pokožku.

VEGAN FRIENDLY

Většina běžných kosmetických přípravků nesplňují etické zásady a testují produkty na zvířatech, která jsou vystavována obrovskému utrpení. Přírodní kosmetika nemá díky svému složení tyto praktiky zapotřebí, a na zvířatech se netestuje.

Goodie.cz - bambucké máslo 220ml / 299 Kč

NEKOMEDOGENNÍ KOSMETIKA

Běžným problémem mnoha kosmetických prostředků je to, že mají tendenci bránit pokožce v “dýchání” a ucpávají póry. Kosmetické výrobky, které mají tento účinek na pokožku, se nazývají komedogeny. Nejen, že zabraňuje „dýchání“ pokožky, ale může být také příčinou akné. Ucpané póry jsou živnou půdou pro bakterie a infekce, které způsobují pupínky. Přírodní produkty neucpávají póry a neobsahují látky, které by je mohly zanášet i při každodenním používání.

Goodie.cz - tuhý šampón levandule a meduňka 45g / 289 Kč

EKOLOGICKÁ UDRŽITELNOST

Přírodní kosmetika je šetrná k přírodnímu prostředí nejen díky svému netoxickému složení ale také díky tomu, že není potřeba ji balit to zbytečného plastu. Syntetickými a chemickými přísadami používanými pro výrobu tradiční kosmetiky je ovlivněno také životní–vzduch, ozónová vrstva, voda a další.

Goodie.cz - květinové vody

Náš TIP na závěr!

Postupně spotřebujte poslední kusy syntetické kosmetiky zabalené v plastových obalech a přejděte na přírodní kosmetiku, která bude s láskou pečovat o vaši krásu, zdraví, ale i ekologii naší planety.

Goodie.cz - jílové masky

 

SOUTĚŽTE S NÁMI O TŘI POUKAZY V HODNOTĚ 1.000 Kč DO E-SHOPU GOODIE.CZ. SOUTĚŽNÍ OTÁZKU NAJDETE NA NAŠEM FACEBOOKOVÉM PROFILU.

 

www.goodie.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram