Proč vaše vlasy nevypadají tak dobře, jak by mohly?

Proč vaše vlasy nevypadají tak dobře, jak by mohly?

Možná zkoušíte už roky první poslední, aby vaše vypadaly čerstvé, zdravé a bohaté, a stále nic... Jenže možná děláte chyby v základní péči.

Možná máte ve svých rukou naprosto jednoduchý trik, díky kterému budou vaše vlasy po každém umytí ještě hezčí. Je jím dvojí šamponování. Namísto opláchnutí vlasů vodou a následné péče v podobě kondicionéru nebo bezoplachového přípravku, prostě pod sprchou strávíte o trochu více času. Po prvním prošamponování vlasů všechno smyjete a začnete aplikovat šampon nanovo. Dává to smysl. Zatímco pomocí prvního mytí očistíte vlasy od prachu, který přes den nasbíraly, a stylingových přípravků, druhá aplikace šamponu je bude moci vyčistit samotné od vlastního mazu. 

Že tento systém má něco do sebe, sama rychle poznáte. Pokud totiž používáte šampon bez sulfátů, při prvním mytí téměř nepění. U toho druhého vám už ale hezkou pěnu vykouzlí. A co víc? Napodruhé bude šampon konečně moci dostát svého slova a moci plně zacílit své vlastnosti, jakými je třeba větší objem, hydratace nebo podpora barvy. Po vysušení budou vaše vlasy objemnější a vzdušnější. Velký rozdíl dvojí aplikace šamponu přinese zejména majitelkám hustých vlasů, které mají tendenci plihnout. Ani tak ale nezapomínejte na hydrataci v podobě kondiconéru, kterého stačí nanášet velmi malé množství pouze do délek vlasů. 

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram